Буковинці вшанували пам’ять Героїв, загиблих два роки тому під Іловайськом

Буковинці вшанували пам’ять Героїв, загиблих два роки тому під Іловайськом

29.08.2016, 19:57

Сьогодні, 29 серпня, на Центральній площі Чернівців представники влади, громади Буковини вшанували хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців, які два роки тому загинули у так званому Іловайському котлі. Відтак святі отці Української Православної Центральної Київського Патріархату відслужили жалобну панахиду.

Разом з представниками влади та громади, а також буковинськими учасниками АТО вшанував пам’ять військовослужбовців, які два роки тому загинули у так званому Іловайському котлі, - написав у ФБ голова Чернівецької  обласної ради Іван Мунтян. - Невимовний смуток огортає від самої згадки про цю трагічну сторінку новітньої історії України, яка раз і назавжди дала нам зрозуміти, чого вартують будь-які домовленості з Росією.

За офіційними даними, у цій трагедії загинули 366 українських військових, 249 були поранені, 128 опинилися у полоні. Ще 158 воїнів вважають зниклими безвісти. Завдяки цим Героям минулого тижня ми відсвяткували 25 років незалежності, завдяки їм маємо мир, а не спустошення та руїни. Пам’ять про них житиме у серцях українців вічно… 

1