Буковинці відзначилися в битві кулінарів

Буковинці відзначилися в битві кулінарів

15.11.2016, 20:37

Три золоті та одинадцять бронзових медалей, а також сертифікати учасників здобули  студенти Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ на ІІ Міжнародному кулінарному фестивалі «BESTCookFEST-2016»

в рамках Міжнародного експофоруму ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH

Фестиваль організовано  громадською спілкою «Український кулінарний союз» спільно із Київським національним торговельно-економічним університетом, сім’єю ресторанів «Козирна карта», компанією «S-PROF» та Київською міською державною адміністрацією для досвідчених фахівців ресторанного господарства, кулінарів-початківців та студентів, які прагнуть нових висот у кулінарному й кондитерському мистецтві.

Більш як 200 учасників із дев»яти країн світу - Франції, Німеччини, Італії, Хорватії, Туреччини, Польщі, Росії, Білорусі та України змагалися в 20  номінація, 98 учасників взяли участь у 8 номінаціях індивідуального практичного класу – «Вегетаріанська страва», «Страва з м’яса», «Сучасна кухня», «Паста», «Страва з риби», «Страва автентичної кухні», «Ресторанний десерт» та «Кращий шеф-кухар». У кулінарних баталіях за кубки першості змагалися 16 команд професійних шеф-кухарів і юніорів кулінарних шкіл.

У 7 номінаціях арт-класу з кондитерського мистецтва  взяли участь більш як 60 учасників.

Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, який входить до складу Буковинської гільдії кулінарів Українського кулінарного союзу,  представляла команда студентів факультету менеджменту, туризму та ресторанного господарства під керівництвом старших викладачів кафедри технології та організації ресторанного господарства Л.Я. Ревуцької та І.П. Данилюк.

За доброю традицією студенти інституту на високому рівні представили рідний навчальний заклад і Буковину. Зокрема, золоті медалі та дипломи І ступеня здобули: Ольга Андріоє (студентка 4 курсу, спеціальність «Харчові технології») у номінації «Ресторанний десерт»;  Вадим Петрюк (студент 2 курсу, спеціальність «Харчові технології») у номінації арт- клас «Виріб з мастики та марципану»; Василь Адамик (студент  2 курсу, спеціальність «Туризм») у номінації „Рибна  страва  морепродуктів”.

        Бронзові медалі та дипломи ІІІ ступеня здобули студенти спеціальності «Харчові технології» Олексій Гакман, Ірина Фербей,  Іван Іванчук, Володимир Мацик, Уляна Струць, Юрій Манчуленко, Василь Добровольський,  студент спеціальності «Менеджмент»  Василь Адамик.

Команда ЧТЕІ у складі Ольги Андріоє, Івана Іванчука, Володимира Мацика - переможець номінації «Чорна скринька».

Під час проведення чемпіонату студенти мали унікальну можливість продемонструвати високий рівень кулінарної майстерності, збагатити свій професійний досвід, дізнатися про новинки кулінарного мистецтва в Україні та світі.

Щиро вітаємо переможців і номінантів! Висловлюємо щиру подяку директору ЧТЕІ КНТЕУ Т.М.Ореховській, декану В.В.Полянко та колективу факультету менеджменту, туризму та ресторанного господарства, керівнику туристичного клубу «Плай» О.І.Крецькому за всебічну підтримку команди студентів.

Тетяна НЕЗВЕЩУК для "ВЕРСІЙ"

На фото: переможці кулінарних баталій  зі своїм наставником – Любов»ю Яківною Ревуцькою.  

1