Буковинці сплатили 177,6 мільйонів військового збору

Буковинці сплатили 177,6 мільйонів військового збору

09.08.2016, 00:58

За даними Головного управління ДФС у Чернівецькій області таку суму військового збору впродовж двох років на підтримку української армії платники Буковини  спрямували  до бюджету. Цього року до бюджету надійшло 59,7 млн. грн. військового податку. У 2015 році  ця сума складала 88,3 млн. грн. У 2014 році - 29,6 млн. грн.

У відомстві повідомляють, за сім місяців цього року зафіксовано, порівняно з відповідним періодом минулого року, майже на третину ріст показників сплати військового збору Тоді на потреби армії було сплачено 46,9 млн. грн..

Взагалі справляння військового збору на реформування Збройних Сил України розпочато 3 серпня 2014 року.

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Кодексу.

Також, у фіскальному відомстві звертають увагу, що військовий збір сплачується саме з легальних доходів, тому питання детінізації доходів  винятково першочергове. Оскільки, обороноздатність країни фінансується саме з офіційно виплачених доходів громадян то немає потреби переконувати, що і «зарплата в конвертах» гальмує процес реформування.

Прес - служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

1