Буковинці поскаржилися в ЗМІ та Вакарюку на можливу корупцію керівника відділу СБУ (оновлено  19.05.2014)

Буковинці поскаржилися в ЗМІ та Вакарюку на можливу корупцію керівника відділу СБУ (оновлено 19.05.2014)

13.05.2014, 14:28

Публікується для перевірки, з огляду на суспільну значимість зазначених в заяві фактів. 

Громадській раді при УСБУ в Чернівецькій області 

Заява щодо можливих корупційних дій

            На неодноразові звернення мешканців Вижницького та Путильського районів щодо службових зловживань керівника Міжрайонного відділу СБУ Кучерявого Сергія Миколайовича, а саме:

 -         здійснення “кришування” розкрадання лісодеревини державними підприємствами – держлізгоспами (Берегометський, Путильський і Національний парк “Вижницький”)

-         через тиск на керівництво держлісгоспів, лобіювання інтересів окремих комерційних структур, зокрема Кучерявим С.М. про лобійовано інтереси ПП “КРАСТОК”, керівником якого є кум Кучерявого С.М. Корбан Ю.Ю (здійснює 60% вирубок Берегометським ДЛГ) щодо укладення з ним угод на вирубку лісу на умовам “франко-пень”, які є економічно не вигідними для держави. Сума збитків від такої діяльності становить близько 2 млн. грн. на рік.

-         За вказані дії Кучерявий С.М. отримав 100 000 євро винагороди

-         аналогічно Кучерявий С.М. кришує інтереси інших своїх кумів – Гременчука І.М. (лісничий Локушнянського лісництва) 80% рубки у вказаному лісництві здійснюється на підставі угоди з батьком Гременчука І.М. Фактично рубка проводиться силами Лісгоспу, а на батька здійснюється ліше оформлення.

-         схожа ситуація з іншим кумом Кучерявого С.М. Фірчуном В.Ф. лісничим Славецького лісництва, який здійснює вирубки через свою дружину ПП Клим О.В., покривав також ПП Томюк О. та Товарницький В.Ф.

-         не дивлячись на те що в діях Гременчука І.М. та Фірчука В.Ф. мають місце ознаки корупційного правопорушення, в частині заняття підприємницької діяльності, Кучерявий М.С. не вживає ніяких заходів реагування . Поряд з цим Кучерявий С.М. через тиск на начальника відділу ВПС “Фальків” Мартинюка О. С. (Переведений до ВПС “Красноїльськ”) покривав  та покриває контрабандне переміщення через Держкордон України тютюнових виробів, отримуючи при цьому винагороду по 15 євро за один короб, зокрема ним покривалася діяльність ПП Корпана (кличка “Слоник”), який був причетний до контрабандного переправлення в стовбурах дерев цигарок залізничним транспортом на територію Румунії та були там затримані.

-         Результати розслідування цієї справи досі невідомі.

 

Кучерявий С.М. здійснював прикривання контрабадного переміщення цигарок Сафронел Аліною, мешканка Стороженецького району та Ілька Олександра, також мешканця цього району.

-         на даний момент прикриття діяльності Кучерявого С.М. здійснює діюче керівництво УСБУ в Чернівецькій області та новопризначений заступник начальника боротьби з організованою злочинністю УСБУ в Чернівецькій області Кумаріца О.С. зокрема, якого Кучерявий С.М. особисто познайомив з рядом контрабандистів Чернівецькоі області. За отриманні незаконним шляхом кошти Кучерявий С.М. побудував маєток поблизу відпочинкової зони села Мигово.

-              також хотілося б звернути увагу на той факт, що саме Кумаріца О.С. здійснював розшукову діяльність стосовно активних студентів ,які брали безпосередню участь у революційних подіях «Майдан 2013-2014» м. Чернівці та області.

 Враховуюче вищевикладене, а також те, що Кучерявий С.М. перебуває на посаді більше 10 років “виключення лише 5 місяців у 2006 році, коли Кучерявий С.М. з метою отримання квартири в м. Чернівці тимчасово був переведений на посаду в обласне управління” вимагаємо вжити заходів щодо службової перевірки корупційної діяльності Кучерявого С.М., негайне зняття його з займаної посади та притягнення його до відповідальності. Проведення його опитування на детекторі брехні в присутності громадськості та журналістів.

Нам, мешканцям Вижницького, Путильського та Сторожинецьких районів Чернівецької області відомо про ці зловживання і ми готові будемо їх підтвердити у випадку коли не буде загрожувати небезпека зі сторони правоохоронних органів та силових структур. Ми переживаємо за життя своїх родин та своє особисто, а тому на даний час вказати свої прізвища боїмося.

У випадку залишення нашої заяви без розгляду залишаємо за собою право громадської реакції.

Заяву надіслано з електронної адреси <[email protected]> в редакції ЗМІ CHAS newspaper <[email protected]>, Редакція ''BukNews <[email protected]>, [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Громадські організації Вижниччини вже спростували цю інформацію:

Ми, представники громадських організацій Вижницького району, надзвичайно обурені діями «авторів», чи «автора» безглуздих статей, розміщених в деяких інтернет-виданнях  про ймовірні  корупційні діяння начальника Вижницького міжрайонного відділення Управління СБУ в Чернівецькій області Кучерявого Сергія Миколайовича. Ми мовчали до тепер, але, проаналізувавши ситуацію та, достатньо знаючи Сергія Миколайовича, заявляємо про його абсолютну  непричетність до написаного. Звичайно, сумніву можуть підлягати дії будь-якої людини, проте, за усі роки роботи Кучерявого ми, навіть, і не чули, що ця людина є такою, якою його представили, напевно, великі недруги, ті, кому не попустився Сергій Миколайович.

     Знаємо, що робота СБУшників не дуже видна і не показна, але поки про них не чуємо, не обговорюємо, доти у країні є спокій. А, коли вже бруд  і брехня беруть верх над здоровим глуздом, то видно по даній ситуації, що твориться у державі. Візьміть усі і прочитайте, які саме повноваження має дана служба, зараз це не складно віднайти, почитайте який обсяг роботи та функціональні обов’язки, які ризики? Не можна «гонити бочку» на тих, хто чесно виконує свою роботу. Сергій Миколайович і його працівники чесно виконують свою роботу, вони фахові, і віддані своїй справі, порядні, і розсудливі. Всяко у житті буває, всі ми люди, можемо в чомусь помилятися, але, хто не працює, про того і нічого сказати, а хто працює віддано, правдиво, по совісті – того ще поливають брудом.

      Дії усіх попередніх влад, у вищих її ешелонах, настільки знівелювали повагу до районних керівників, що неможливо спокійно виконувати свою роботу. Проте, і працівники районної СБ, і міліції робили і роблять усе можливе, щоб жителі нашого району почували себе у безпеці. Сергій Миколайович своїми професійними діями, злагодженою роботою, підтримував і підтримує спокій в районі, не допускаючи проявів сепаратизму, міжконфесійних непорозумінь. Під час подій на Майдані, всі акції протесту були вагомими і в нашому районі, але без важких протистоянь, бійок, знищення державного майна, тощо. Нікого не ганяли, не відслідковували, хто хотів, всі їхали до Києва, не дивлячись на рід занять. Він чесний і порядний, насправді бореться за цілісність України, ми знаємо це точно, допоможе будь-кому в біді і ненавидить брехню.

     Прийдіть, скаржники, подивіться в очі і спитайте у нас Вижничан, про нього, ми вам дамо відповідь прямо в обличчя, а не займайтеся брудною перепискою. Ганьба таким!!!

     Звертаємось до  керівництва Управління Служби  Безпеки України в Чернівецькій області про те, що викладена інформація стосовно дій Кучерявого С.М. не має підтвердження!

      Громадськість  допоможе відстояти нормальних і потрібних району людей!

      З повагою:

 голова ветеранської ради Вижницького району                 Бойко І.М.

 голова районної організації Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану        Мудрак В.С.

 голова районного Всеукраїнського об’єднання «Просвіта»  Никифоряк Д.М.

голова районного товариства «Гуцульщина»                      Марчук В.Г.

голова районного ВФСТ «Колос»                                       Карлійчук В.Г.

Заява депутатів Вижницької районної ради, представників народної ради, громадських об’єднань Вижницького району.

Сьогодні наша держава переживає складні часи. Нестабільність політичної ситуації зумовила складні економічні та соціальні проблеми в українському суспільстві. Російські війська за підтримки сепаратистів, що фінансуються кланово-олігархічними групами ведуть неприховану війну проти українського народу, загрожують цілісності та безпеці нашої Вітчизни. Реальна небезпека існує не лише в південно-східних областях, а й на всій території держави, у тому числі на Буковині. В цих умовах значно зростає роль Служби Безпеки України як державного органу, що вповноважений здійснювати захист суверенітету країни та безпеки громадян. Саме тому, ми, депутати Вижницької районної ради, представники Народної ради Вижницького району, громадських об’єднань району жорстко засуджуємо будь-які спроби вчинення тиску та втручання в діяльність Служби Безпеки України та правоохоронних органів. Вважаємо неприпустимим поширювати неперевірену інформацію про діяльність СБУ та її працівників.

Заява, яка була опублікована на сайті «BukNews» 13 травня 2014 року під назвою «Буковинці поскаржилися в ЗМІ та Вакарюку на можливу корупцію керівника відділу СБУ» - є нічим іншим як спробою вплинути на керівництво обласного управління СБУ та змістити з займаної посади начальника Вижницько-Путильського міжрайонного відділу СБУ С.М.Кучерявого. На жаль, сьогодні посади керівників органів виконавчої влади, правоохоронних органів та служби безпеки стали предметом спекуляцій та політичного шантажу з боку чисельних громадських груп, які досить часто переслідують лише власні корисливі інтереси.

Вважаємо, що звинувачення С.М.Кучерявого, інших осіб, підприємств району, зазначених у матеріалі у вчиненні тяжких злочинів, без відповідних підтверджень слідчих органів є образою їх честі та гідності та можуть розглядатися як наклеп і бути підставою для притягнення до відповідальності за поширення неправдивих даних. Якщо автор має докази вказаних злочинів необхідно було звертатися до органів прокуратури.

Право вільно збирати та поширювати інформацію щодо діяльності осіб, які утримуються за кошти платників податків є ознакою кожного демократичного суспільства, але в жодній цивілізованій державі не можна безпідставно звинувачувати людину у злочинах. Причетність до вчинення корупційних дій повинні встановлювати правоохоронні органи на підставі слідчих дій та документальної перевірки.

Слід зазначити, що діяльність міжрайонного відділу СБУ та його керівника постійно перебуває в умовах підвищеної уваги з боку депутатів та громадськості району. Його робота неодноразово заслуховувалася на сесіях районної ради та засіданні Народної ради Вижницького району 28 лютого 2014 року. Скарг щодо незаконної діяльності, зловживання службовим становищем чи підстав для звинувачення у непрофесійності не надходило.

Відзначалося, що в складних умовах політичного та громадянського протистояння працівники Вижницько-Путильського відділу СБУ на чолі з Кучерявим С.М. докладали максимум зусиль для того, щоб зберегти мир та спокій у районі, не допустити проявів сепаратизму, вчинення злочинів, пошкодження майна державних установ, гарантували проведення мирних зборів та мітингів у Вижниці та районі.

Вважаємо також неприпустимим будь-кому виступати від імені усіх мешканців Вижницького району. Право робити публічні заяви від громадян району делеговано депутатам районної ради. Дану позицію розділяють представники Народної ради Вижницького району, керівники громадських об’єднань, що зареєстровані та діють у відповідності до чинного законодавства.

Явно замовний характер матеріалу ставить під сумнів неупередженість автора та суперечить принципам журналістської етики. Визнаючи право журналістів сайту «BukNews» самостійно формувати редакційну політику та здійснювати підбір матеріалів, вважаємо неприпустимим поширювати подібного роду інформації та в подальшому просимо не публікувати матеріали, які ображають честь та гідність громадян. Подібні заяви призводять до дестабілізації суспільно-політичного становища в районі та не сприяють розбудові незалежного громадянського суспільства.

17.05.2014 р.

Коментар BukNews: Згадка назви сайту у тексті цього звернення змушує нас до короткого коментаря. Вітчизняна демократія, вочевидь, є ще настільки незрілою, що інколи призводить до певного нерозуміння ролі ЗМІ для її зміцнення.  Завдання ЗМІ доводити до громадян усю суспільно значиму інформацію. Власне це й було зроблено, коли сайт опублікував не авторський матеріал, як неправильно вказують автори заяви, а звернення щодо можливих корупційних дій на адресу Громадської ради при УСБУ в Чернівецькій області, розіслане авторами в більшість чернівецьких ЗМІ. Нашим завданням у даному конкретному випадку було оприлюднення суспільно значимої інформації для її подальшої перевірки правоохоронними органами, як того вимагає закон,  а не правова оцінка цих фактів. Це прямо вказано у редакційній підводці до тексту заяви.

Як повідомли BukNews у прес-службі УСБУ в області, управлінням СБУ в Чернівецькій області з приводу публікацій в мережі Інтернет щодо можливих протиправних дій співробітників СБУ розпочато службову перевірку.

Водночас звертаємо увагу громадян: якщо вам стало відомо про факти корупції та інші протиправні діяння (зокрема, співробітників Управління), ви можете звертатися  безпосередньо до керівництва Управління з усною або письмовою заявою, чи повідомляти за телефоном довіри (0372) 54-02-04, який діє цілодобово. Інформація, яка надійде буде обов’язково перевірена, за результатами  -  прийняті відповідні рішення згідно з чинним законодавством.

1


КОМЕНТАРІ (17)

Об чом речь?

в СБУ чернівецької області Кучерявого Сергія кришує  Довгошеєв Ігор

надобно за яйка брати Довгошеєва, тоді буде порядок... а той сережка то лише виконавець принести бабло начальніку

avatar

Василь,Путила

13 травня 2014 12:00

І що робитимете, якщо не буде реакції з боку УСБУ?

avatar

Чернівчанин

13 травня 2014 12:14

avatar

Патріот

13 травня 2014 17:17

Одразу видно що стаття — це явна заказуха!!!!! До прикладу: яке відношення можуть мати Сторожинецькі контрабандисти до Вижницького району і чому згадується той самий Мартинюк О.В. який також працює у Красноїльську? Крім того, автору не відомо що затримана у Румунія партія контрабандних цигарок захованих у стовбурах дерев була відправлена не з ПП “Красток”, а приватним підприємцем із сусідньої (Івано-Франківської) області. Йдемо далі. Я особисто знайомий із Грименчуком І.М. і мене дуже здивувало що він одружений з Клим О.В. Це маячня… До речі, хотілось би побачити ті маєтки у Мигово про які йдеться у матеріалі. Чому не вказані конкретні адреси та місцезнаходження? Особисто моя думка, що автору вказаної публікації дуже сильно “наступили на хвіст” Кучерявий С.М. або його працівники, а той в свою чергу вирішив помститися таким чином, обливши людину брудом, який не має нічого спільного із дійсністю. Тому моя порада: перш ніж друкувати такі ганебні матеріали, потрібно впевнитись у їх правдивості та привести якісь докази. Хто сумнівається — пропоную поспілкуватися з жителями вказаних районів…

 

avatar

Молодий Буковинець

13 травня 2014 17:18

Спочатку обезголовили управління СБУ, дискредитувавши Кіцула Ю.В. та практично усе керівництво, далі перейшли на відділи і райони... А потім що? Може одразу їх усіх розігнати і зробити область вільною і легкодоступною для криміналітету і сепаратистів? Ну що ж, продовжуйте в такому дусі, ваші нащадки будуть вам безмежно вдячні.

avatar

Гуцул

13 травня 2014 22:42

Як були ці заявники стукачами в СБУ, так ними і залишилися, тільки вивіску змінили. Де їх прізвища, до речі? Боягузи грьобані.

avatar

Стукачам-заявникам

14 травня 2014 12:38

от я думаю,що скоро когось візьмут за яйка в сбу і не тілько, так би мовити "народно пролюююструют партейну самооборону майдану черноуц" яка погрязла в контрабанді та в іншому нефайному дермі . напевно буковинці "пролюструют" саму "Самооборону Майнана Чернівці" та "буковинську сотню" яка всюди скигле щоби їхніх-корупціонерів неторкалиии

йойййй шо сє стане шо се стане

avatar

Раду

14 травня 2014 13:53

Люстрація люстраторів. СБУ - через детектор брехні!

avatar

Дойна

14 травня 2014 18:31

Принятое 13 мая Верховной Радой антикоррупционное законодательство дает возможность украинцам анонимно сообщать о злоупотреблении чиновников. Об этом заявил министр юстиции Павел Петренко на брифинге.

"Мы применили норму европейского законодательства, которая предусматривает право граждан предоставлять информацию о фактах коррупции анонимно, при этом они обязаны четко указывать государственного служащего, конкретные действия, которые он совершил в пользу той или иной структуры, и обстоятельства, им известные, по поводу того или иного коррупционного правонарушения", - сказал министр.

По его словам, ранее граждане не сообщали правоохранительным органам о фактах коррупции, потому что боялись расправы.

В то же время, по его мнению, очень важно, чтобы нормы закона начали применять на практике. "Теперь у представителей СМИ и активных граждан есть очень серьезный аргумент и инструмент: вы можете фиксировать, где живут чиновники, на каких машинах они ездят, каким образом ведут свой быт, и сообщать в налоговые органы, в том числе и анонимно, об известных вам фактах", - отметил министр юстиции.

avatar

антикоррупционное законодательство

14 травня 2014 23:17

avatar

Патріот Вижниччини

15 травня 2014 14:06

Усім тим, хто не розумний, хто заради власного блага і збагачення усіляко топить справжніх, відданих професіоналів своєї справи. Ніхто з тих, що прийшов керувати не вірить або не хоче вірити у те, що люди, які довго працюють на тій чи іншій ниві є порядними і чесними. Так і про Кучерявого С.М. У нашому районі практично немає людей, хто би міг назвати його хабарником чи корупціонером. Під його керівництвом працює хоч маленький, але дуже професійний колектив, який чесно служить державі, причому нікого, ніколи і нізащо не підставили. До речі, у Вижниці не було тяжких протистоянь, бійок, захоплень адмінприміщень. А все тому, що мудре керівництво районного СБУ весь цей період часу тримало у рівновазі і толерантності один до одного як опозицію так і представників влади. Про це можуть засвідчити, якщо чесні перед собою, усі представники політичних партій. Я є членом районної громадської організації "Просвіта" і знаю багато років цього керівника. Справді, у нього велике коло: друзів, ворогів, кумів, братів, усяких. . . А заздрісників та "доброжелателів" - ще більше! Тому, за правду і за чесних людей треба стояти, і ми будемо це робити!

 

avatar

Патріот Вижниччини

15 травня 2014 14:23

Знаючи Вижницький та Путильський райони також з часів роботи Кучерявого, - принципового, порядного патріота, складається думка, що "прикрутив яйця" комусь з лісових ділків, от і скиглять. Кучерявий не "зелений чоловічок" та й сепаратистів, слава Богу, тут не має, так що нехай офіційно звертаються із заявою, предметно доводять викладене. А редакція в порушення презумпції невинуватості поширює чутки, таким чином обмежує звинуваченого на спростування "наклепу", чим накликає на себе небезпеку судових позовів. [цензура]ікавтеся: одна авторитетна газета з поважним головним редактором й журналістом вже нарвалася, не повторюйте помилки та спростуйте інформацію

avatar

15 травня 2014 20:05

Хлопці може Ви забули як Кучерявий розганяв студентів з коледжу на площі ,га а то так файно всі хвалять цю продажну тварину ,скота,а сестра вкрала міліон з банку і до тепер її шукають а кусячка втікла з міліонами а кучерявий допомагав виїхати це ви тоже незнаєте гади паршиві всіх вас розігнати пора з районної ради і тких продажних громадських організацій

avatar

вася

23 травня 2014 14:34

задовбали ви патріоти сидіти і гріти яйця у вижниці і захищати продажну тварину кучерявого патріоти воюють у донецьку за україну

avatar

вася

23 травня 2014 14:38

Мы выдаем сумму кредита с $ 5000 до $ 50 млн с 3% годовых. Заинтересованные лица должны обращаться через электронную почту: [email protected]

avatar

john Davidson

14 січня 2016 19:17

Вам потрібен терміновий кредит? Ми видаємо кредити на розвиток бізнесу, персональні кредити, студентські кредити, автокредитування, банківські кредити E.t.c, Якщо ви зацікавлені, зв'яжіться з нами через:  ( [email protected] )

avatar

Paul Green

20 жовтня 2016 21:30

Ми пропонуємо кредит з 3% процентною ставкою ... Зв'яжіться з нами сьогодні для вашого термінового кредиту ([email protected])

avatar

Murat

30 травня 2017 14:13