Буковинці обурені забороною FARE вивішувати на стадіонах бойовий стяг УПА, портрети Бандери і Шухевича

Буковинці обурені забороною FARE вивішувати на стадіонах бойовий стяг УПА, портрети Бандери і Шухевича

29.09.2013, 22:00

Мешканці Чернівецької області обурені нововведеннями FARE. Люди не чекаючи реакції влади пересилають одне одному текст Петиції За виключення з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ прапору ОУН-УПА, банерів із зображенням С.Бандери та Р.Шухевича, а також геральдичного знаку «Галицький лев». Текст такого звернення прийшов також на адресу BukNews. Нагадаємо, у середу, 25 вересня 2013 року, перший червоно-чорний прапор став жертвою нововведень FARE. Офіцери безпеки НСК "Олімпійський" заборонили вивішувати бойовий стяг УПА у банерну лінію ультрас "Динамо". Причина – нові правила організації, яка наглядає за проявами дискримінації та нетолерантності на трибунах. До переліку "образливої та дискримінаційної символіки" потрапили також Бандера та Шухевич. Водночас стало відомо, що FARE без пояснень вилучила посилання на свій "Довідник образливої та дискримінаційної символіки" з власного сайту, а також сам довідник із зовнішнього сховища issuu.com, де його зберігали. 

Виконавчому директору
«Футбол проти расизму в Європі»
Піару Поваре,
Копія:
Президенту Міжнародної федерації футболу
Йозефу Блаттеру

Згідно інформації, яка розміщена на сайті «Футбол проти расизму в Європі» (ФАРЄ), в буклеті, що містить образливі та дискримінаційні символи, значаться: червоно-чорний прапор (прапор ОУН-УПА), банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича, а також геральдичний знак «Галицький лев», який підписаний як символ 14-ї гренадерської дивізії Ваффен СС «Галичина».

Ми вважаємо, що ФАРЄ було невірно поінформовано та введено в оману заангажованим та упередженим підходом осіб, які мають особисте негативне ставлення до перелічених історичних постатей, що і стало причиною включення вище вказаних символів та постатей до списку заборонених.

Варто зазначити, що:

Під час Нюрнберзького трибуналу, який давав оцінку і виносив вирок злочинам нацизму та їх організаторам, ОУН і УПА не були включені до переліку організацій та структур, що співпрацювали з гітлерівським режимом, отже, прив’язувати ці структури та їх керманичів до нацизму є, з правової точки зору, недоцільно.

На міжнародному рівні в жодній державі Світу не було на офіційному рівні засуджено дії ОУН і УПА, як не було засуджено Степана Бандеру і Романа Шухевича.

За українським законодавством керівників українського визвольного руху та структури ОУН і УПА визнано борцями за незалежність України. Це вказано в чинному нині Указі третього президента України Віктора Ющенка.

Галицький лев – Золотий лев з трьома коронами в середині трикутного щита на синьому тлі. Цей лев ніби то є частиною символіки дивізії «Галичина». Цей геральдичний символ насправді є нічим іншим, як гербом Галицько-Волинського князівства.

Зазначена символіка не перебуває в Україні в списку заборонених, так само вона не є забороненою в інших державах і, з точки зору європейського права, не відноситься до нацистських символів.

Визначаючи ці символи забороненими, ФАРЄ порушує принципи міжнародного права ООН Пункту 3 «Невтручання у справи, які є внутрішньою компетенцією держав», та Статтю 19 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права ООН, який гарантує право безперешкодно дотримуватися своїх поглядів та право на вільне вираження свого погляду.

З огляду на вищенаведені факти, просимо Вас прибрати вказану символіку з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ, створеному за результатами моніторингу ФАРЄ, у зв’язку з недоцільністю та правовою необґрунтованістю.


* Required
Я прочитав (ла) петицію "За виключення з переліку образливих та дискримінаційних символів ФАРЄ прапору ОУН-УПА, банерів із зображенням С.Бандери та Р.Шухевича, а також геральдичного знаку «Галицький лев»", і готовий (ва) поставити свій підпис:

Зібрано підписів 11 912 з 10 000

1


КОМЕНТАРІ (2)

Геть нацiоналiстiв !

avatar

Украiнець

29 вересня 2013 17:26

Хахол, закрий хавальник.

СЛАВА УКРАЇНІ !!!

avatar

Украінецю

30 вересня 2013 09:30