Буковинці не вірять, що субсидії врятують

Буковинці не вірять, що субсидії врятують

11.09.2015, 00:04

План з надання субсидій населенню виконано менше, ніж на 50%

 Невдовзі розпочнеться новий опалювальний сезон і людям доведеться платити за спожиті енергоносії за новими підвищеними цінами. Водночас процес надання субсидій у Чернівецькій області гальмується. Люди не вірять, що оформивши субсидії, вони сплачуватимуть менше за комунальні послуги.

 - За станом на п’ятницю, 4 вересня, до органів соціального захисту надійшла 51 тисяча заяв на оформлення субсидій. Але завдання, яке поставив нам Кабінет Міністрів – 96 тисяч, - повідомив заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Чернівецької ОДА Юрій Півень. – Наразі вже оформлено приблизно 44 тисячі субсидій, тобто 88%. Щоправда, загальний план ми виконали на майже 50%.

 Чому в Чернівецькій області така мала кількість людей, які звернулися по субсидію, то за словами фахівця, це інерція, тобто вони поки що не вірять у субсидії.

 Ще влітку прем’єр-міністр Яценюк заявив, що наша область одна з найгірших в оформленні субсидій населенню. Персональну відповідальність він поклав на голів ОДА, які (органи місцевої влади), за словами прем’єра, не виконують своєї функції.

 До речі, оформити субсидії, за словами заступника начальника управління, можна будь-коли. Нараховуватимуть її, коли людина почне використовувати енергоносії понад норму своєї межі споживання.

Джерело: vidido.ua

1