Буковинці, котрих поранили у зоні АТО, у безпеці

Буковинці, котрих поранили у зоні АТО, у безпеці

03.11.2014, 12:21

Василь Максим'юк і Віктор Грушовський наразі перебувають у госпіталі

Відома українська письменниця, політик і громадська діячка Марія Матіос у Facebook повідомила, що буковинці Василь Максим'юк, і Віктор Грушовський у безпеці.

"Знаю, як тривожно зараз у кожного на серці.

А особливо у тих, чиї рідні, близькі, знайомі чи сусіди перебувають на лінії небезпеки, - пише вона.

- Дякувати Богу, наші буковинці - Василь Сидорович Максим'юк, і Віктор Грушовський із Садгори живі. Так, вони поранені. Але тепер у безпеці і під пильним доглядом лікарів.

Пишу це не для докору. Пишу, бо пильную багатьох поранених і тримаю зв'язок із іхніми рідними і знаю, який то поганий порадник - паніка. Пишу, щоб ми всі просто були трохи милосерднішими до тих рідних, хто погану - перебільшену в чомусь - новину про свою дитину чи чоловіка може дізнатися з Інтернету.

... Добрі люди сьогодні розшукали мені моїх земляків у госпіталях Дніпропетровська. Поцікавилися потребами, поговорили з лікарями. Батьки і рідні мають із ними зв'язок. Дякувати Богу, живі!

А ми просто молімося за їх швидке одужання", - написала Марія Матіос.

1 листопада вранці під селищем Кримське Луганської області бойовики обстріляли блокпост українських вояків, на котрому перебували і буковинські військові. Є загиблі та поранені, їх кількість наразі з’ясовують. 

Відомо, що у бою поранено 20-річного чернівчанина Віктора Грушовського. Його мати, Лідія, каже, говорила із сином, наразі він перебуває у травматології Дніпропетровської лікарні. У Віктора відкрита рана стегна. Транспортувати наразі його не можна, однак за першої ж можливості жінка хотіла би забрати сина додому, тому просить усіх небайдужих допомогти транспортом. 

Усі, хто готовий запропонувати допомогу родині Віктора Грушовського, можуть звертатися до його матері Лідії за номером: 095 874 06 86.

Василя Максим'юка і Віктора Грушовського, які зараз перебувають у госпіталях Дніпропетровська із пораненням нижніх кінцівок, перевезуть до Чернівців.

Про це повідомив міський голова Олексій Каспрук під час брифінгу.

"Наразі вирішені всі організаційні питання щодо їхнього переведення до Чернівецького госпіталю. Залишились тільки технічні - узгодити час та деталі щодо транспорту", - сказав Каспрук.

Реабілітація займе декілька місяців. Впродовж цього часу військовикам краще буде лікуватись вдома, поруч з рідними та близькими, а не на чужині.

Він також уточнив, що зараз узгоджується інформація щодо ще одного безвісти зниклого буковинця.

Джерело:promin.cv.ua

1