Буковинці більше не можуть отримувати путівки на санаторно-курортне оздоровлення

Буковинці більше не можуть отримувати путівки на санаторно-курортне оздоровлення

13.07.2016, 15:50

Раніше претендувати на таку путівку міг кожен офіційно працевлаштований мешканець області, а сплатити за неї необхідно було лишень 20% від вартості.

Кожен буковинець, котрий офіційно працевлаштований, мав право претендувати на санаторно-курортне оздоровлення і сплатити лише 20% від повної вартості путівки. Надавав їх Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Та оскільки відбувається реформування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, на законодавчому рівні були внесені зміни і фонд більше не закуповує путівки. 

Олександр Кувіла, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності: «Фонд вже не проводить закупівлю путівок до санаторно-курортних закладів. На сьогодні в нас є тільки реабілітаційні путівки. Для відновлювального лікування застрахованих осіб та членів їх сімей у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів на переш півріччя поточного року передбачено всього 46 путівок на суму 434 тисяч гривень». 

Тож пройти курс реабілітації буковинці мають змогу у таких санаторіях. 

 Олександр Кувіла, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності: «Це у відділеннях «Трускавецькурорт», санаторій «Хмільник», «Моршинкурорт», «Миргородкурорт», санаторій «Збруч», санаторій «Авангард», санаторій «Карпати», санаторій «Жовтень» та санаторій імені Пірогова».

Такі безкоштовні путівки видаються за висновком відбіркової комісії. Їх оплачує Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. 

Олександр Кувіла, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності: «Тобто застраховано особа, якщо вона, відповідно до медичних висновків, потребує лікування в реабілітаційному відділенні, їй видається така путівка, вартістю 12 тисяч гривень безкоштовно. Щодо порядку видачі цих путівок - то такі путівки в нас в області видають 8 медичних закладів, видають після лікування інфарктів, інсультів та інших захворювань, які потребують реабілітаційного лікування».

Чи знову надаватиме фонд путівки на санаторно-курортне оздоровлення, як це було, наразі його працівники відповісти на це питання не можуть. Кажуть, від них це не залежить.

Олександр Кувіла, директор виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності: «Є цілий ряд вже розроблених проектів законів, якими передбачається внести зімни до базового закону, щоб повернути санаторно-курортне лікування. Тобто це все залежить від волі депутатів Верховної Ради».

Джерело: Телеканал ЧЕРНІВЦІ

1


КОМЕНТАРІ (1)

ще один регіонал повернувся.  вітаю

avatar

ре

13 липня 2016 16:13