Буковинським селянам розповідають як укладати договір оренди землі

Буковинським селянам розповідають як укладати договір оренди землі

04.05.2018, 15:45

В Чернівецькій області розпочали роботу мобільні консультативні пункти з питань захисту прав аграріїв. Представники Головного територіального управління юстиції їздитимуть селами та надаватимуть безкоштовні правові консультації буковинцям.

Першими нинішньої антирейдерської аграрної кампанії в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» побували у Васловівцях та Шубранці Заставнівського району.

Нагадаємо, саме представники цих сіл звернулися до оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя у Чернівецькій області щодо процедури укладення договорів оренди земельних паїв. Під час виїзного консультування селянам роз’яснили їхні права. Зокрема, надали поради на що перш за все варто звернути увагу під час передачі землі в оренду. Селянам радили обов’язково перевіряти визначені строки договору, інформацію про орендну плату та те наскільки прописані у самому договорі права орендодавця та орендаря.

Якщо виникають питання чи сумніви, можна звернутися за безкоштовною консультацією до фахівців управління юстиції чи центру надання безоплатної правової допомоги, а також на гарячу телефонну лінію  (0372)52-59-84, 55-32-17.

Як зазначає в. о. начальника Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Іван Гринюк, діяльність оперативного аграрного антирейдерського штабу покликана саме попередити випадки зловживання та порушення земельних прав. Для цього і проводяться виїзні консультації, адже чим більше селяни будуть обізнані зі своїми правами та можливостями їх захистити, тим менше шансів буде у недобросовісних орендарів їх ошукати.

1