Буковинських старообрядців влада вважає гіршими росіянами, ніж росіян із Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Одеської  областей?

Буковинських старообрядців влада вважає гіршими росіянами, ніж росіян із Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Одеської областей?

22.12.2012, 14:53

У Глибоцькому районі Чернівецької області є с.Біла Криниця, що входить до Старововчинецької сільської ради. Воно відоме не вісь світ, як духовно-історичний центр старообрядництва. Практично все населення Білої Криниці – етнічні росіяни, що переселилися сюди в другій половині 18 століття.

– У повній відповідності до Закону України “Про засади державної мовної політики” я направив депутатське звернення у Старововчинецьку сільраду з проханням надати в Білій Криниці російській мові статус регіональної, – заявляє народний депутат Геннадій Москаль. – І отримав відповідь, що 30 листопада цього року, сесія Старововчинецької сільради, розглянувши це питання, прийняла рішення не надати російській мові цей статус.

Виникає закономірне запитання – чим росіяни, які проживають у Білій Криниці, відрізняються від росіян із Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Одеської та інших областей, де обласні ради прийняли незаконні рішення й перевищили свої повноваження, надавши російській мові статус регіональної. Це ще раз підтверджує, що мовний закон є чисто пропагандистським піаром. Партії регіонів для мобілізації електорату перед виборами, а після 28 жовтня він втратив актуальність.

З повагою, народний депутат ВР України VIІ скликання  Г.Г. Москаль

1