Буковинський військовий, який вже півтора року на війні, потрапив у масштабну ДТП під Харковом

Буковинський військовий, який вже півтора року на війні, потрапив у масштабну ДТП під Харковом

23.05.2016, 17:00

Іван Іліка перебуває у військовому шпиталі в Харкові, його стан дуже важкий

У військовому шпиталі в Харкові в комі лежить старший лейтенант, військовий з міста Глибока Іліка Іван Миколайович.

Цю інформацію підтвердив начальник Харківського медіа-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Горбунов. За його словами, нині вирішується питання щодо переведення травмованих військовослужбовців з Харківського до Київського військового шпиталю.

Іван разом з чотирма побратимами потрапив у масштабне ДТП у п’ятницю, 20 травня 2016 року. 20 травня близько 4-ї години ранку в районі селища Коротич, під Харковом, сталося масштабне ДТП. Рухаючись по трасі Київ-Харків-Довжанський, водій автомобіля КІА з невідомих причин не впорався з керуванням і зіштовхнувся з «ВАЗ-2104», а потім ще й з «ВАЗ-21061».

Як повідомляє segodnya.ua з посиланням на Управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції в Харківській області, у результаті аварії загинув 61-річний водій іномарки та 28-річний водій «четвірки». Крім того, 36-річний водій «ВАЗ-21061» і четверо пасажирів отримали травми різної тяжкості – їх доправили до лікарні. Наразі правоохоронці з’ясовують всі обставини і причини трагедії.

Як повідомила представник волонтерської організації «Сестра милосердя АТО», що знаходиться на території Харківського шпиталю, Ярина Чаговець, Іван перебуває в комі, під апаратом, у стабільно важкому стані. Всі медикаменти для лікування Івана в шпиталі є, однак лікарі жодних прогнозів не дають, пишуть "Громадські новини".

Іван Іліка – з м. Глибока, вже півтора року на війні. Місяць тому приїжджав у відпустку додому. Його сестра служить прапорщиком в Чернівецькому прикордонному загоні.

Його товариш повідомляє, що його стан дуже важкий, лікарі сказали – набряк мозку.

«Прошу допомогти військовому, бо батьки живуть бідно. Я зміг йому допомогти і його сім’ї небагато, так як знаходжуся дуже далеко. Допоможіть йому, у кого є друзі і знайомі серед лікарів шпиталю. Сім’я буде дуже вдячна», – пише товариш. Номер телефону його матері – 0505562441, 0993814950, (03734) 2-20-88.

1