Буковинський УКРОП підтримує визнання воїнів-добровольців  АТО  учасниками бойових дій

Буковинський УКРОП підтримує визнання воїнів-добровольців АТО учасниками бойових дій

27.07.2016, 01:30

На черговій сесії Чернівецької обласної ради депутатам запропонують розглянути проект рішення «Про статус ветеранів війни-добровольців учасників бойових дій..». Документом, зокрема, передбачено визнати добровольців, які брали участь у бойових діях в зоні АТО борцями за волю та незалежність України, та запропонувати Верховній Раді України ввести наступні поняття в українське законодавство: добровольці-ветерани війни, добровольці-інваліди та добровольці-учасники бойових дій. Добровольцям також має бути наданий відповідний статус  та усі  пільги і соціальні гарантії, передбачені для учасників бойових дій згідно з законом. Проект відповідного рішення розробили активісти Національного Руху «Державницька Ініціатива Яроша».  

Фракція "Українського об'єднання патріотів - УКРОП" в Чернівецькій обласній раді підтримує даний проект рішення, буде голосувати за нього і закликає колег-депутатів також підтримати визнання воїнів-добровольців учасниками АТО.  

 - Підтримати воїнів, які за покликом серця, без жодних умов і гарантій, часто ціною власного здоров'я і життя захистили  країну у годину найчорніших випробувань - наш прямий обв'язок, - повідомляє прес-служба ЧОО "Українського об'єднання патріотів - УКРОП". - Ці люди першими стали на захист державних кордонів України від російського агресора, а зараз їхній правовий статус не врегульовано, вони  досі не визнані учасниками АТО. Відповідно не отримують належної допомоги від держави. Навіть матері, дружини та діти загиблих та поранених героїв не мають жодної допомоги  від України, за яку поклали життя і здоров'я герої. Ті ж, хто вижив у боях, у мирному житті часто стикаються з байдужістю держави в питаннях соціального забезпечення та лікування. Проте найганебніше те, що люди, які зірвали підступні плани Кремля, позбавлені офіційного статусу захисників своєї Батьківщини. Фракція "Українського об'єднання патріотів - УКРОП" в Чернівецькій обласній раді  вимагає виправити несправедливість і закликає всіх депутатів Чернівецької обласної ради підтримати дане клопотання. 

1