Буковинський УКРОП і Віталій Ткачук  – за рідну землю!

Буковинський УКРОП і Віталій Ткачук – за рідну землю!

04.10.2016, 21:00

Представники Чернівецької обласної організації «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» виступають проти знищення сільського товаровиробника як основи української економіки та вимагають продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

За словами укропівців, ринок землі перекреслює перспективи для фермерських та особистих селянських господарств в Чернівецькій області, внаслідок чого суттєво зменшиться обсяг виробництва овочів та фруктів, м’яса, молока тощо, що призведе до подорожчання продуктів харчування на внутрішньому ринку, в той час як великі корпорації вирощуватимуть лише високорентабельні культури – гречку, ріпак, сою.

Тому в партії вимагають продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення із запровадженням окремих механізмів запобігання «сірим» схемам обігу землі. Ринок землі, вважають укропівці, можна запроваджувати лише після законодавчо закріплених обмежень щодо кількості землі, яка може бути продана в одні руки, та унеможливлення продажу угідь іноземцям.

«Скасування податкових пільг, відмова від спеціального режиму відшкодування ПДВ разом із впровадженням ринку землі, яке може відбутися вже в наступному році, позбавлять вітчизняних сільгоспвиробників можливості виробляти якісну продукцію та конкурувати з іноземними компаніями», – сказано в заяві партії, розміщеній на її офіційному сайті.

Голова Чернівецької обласної організації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», член президії політради партії УКРОП Віталій Ткачук поділяє позицію щодо збереження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

 «Спочатку людям треба надати доступ до дешевих кредитних ресурсів, а вже потім знімати мораторій. Впровадження ринку землі в умовах зубожіння людей та дорогих кредитних ресурсів прогнозовано призведе до негайного продажу селянами своїх угідь, які за безцінь скуплять грошові мішки. Це суттєво підірве економічний потенціал всієї України, перетворивши її на аграрний придаток розвинутих країн»,   – заявив Віталій Ткачук.

 УКРОП  наполягає на відновленні податкових пільг та спеціального режиму справляння ПДВ насамперед для тваринництва, вирощування цукрових буряків, овочівництва, садівництва та виноградарства. Крім того, серед вимог – перегляд орендних відносин в інтересах громадян-власників земельних паїв, дотримання принципу «Використовуй або втратиш» стосовно земель сільськогосподарського призначення, залучення інвестицій в сільське господарство з використанням механізмів довгострокової цільової оренди та державна підтримка для створення та розвитку обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів з метою виходу на ринок конкурентної продукції малих та середніх товаровиробників.

«Українська земля – наше національне надбання, і настав час стверджувати це не тільки словом, а й ділом. Ми не повинні допустити, щоб наші чорноземи потрапили в руки іноземців чи ділків, які дбатимуть лише про власну вигоду. Патріоти – за рідну землю!», – наголошують представники «Українського об’єднання патріотів».

1


КОМЕНТАРІ (1)

Навіщо нам гречка, ріпак і соя? Будемо вирощувати тільки КРІП!)))

avatar

Людмила Дудченко

05 жовтня 2016 00:26