Буковинський «Правий сектор» на вибори поведе  АТОвець з Хотина

Буковинський «Правий сектор» на вибори поведе АТОвець з Хотина

09.03.2016, 18:48

Сьогодні, 9 березня,  у кінопалаці в Чернівцях національно-визвольний рух «Правий сектор» Буковини представив нового керівника. Ним став хотинчанин Олександр Паращук.

Новоспечений голова «Правого сектору» до революції на Майдані був звичайним приватним підприємцем. Однак зміни в країні принесли зміни і в його життя. Паращук був активним учасником «майданівських» подій, отримав там серйозне поранення через вибух гранати. Згодом чоловік добровільно поповнив ряди бійців батальйону «Київська Русь». Брав участь у бойових діях біля Дебальцево та міста Попасна. На День незалежності України минулого року зазнав серйозних поранень під Дебальцево. У серпні минулого року Паращук був демобілізований.

-  До подій на Майдані я був приватним підприємцем, мав своє придорожнє кафе і славнозвісну виїзну козацьку кухню, - розповів про себе колишній лідер  Хотинського осередку. - Я був активним учасником подій на Майдані. В ніч з 18 на 19 лютого отримав на Майдані поранення гранатою. Після того лікувався, - розповів про себе О. Паращук. - Коли почались активні дії, з кінця липня став бійцем добровольчого батальйону "Київська Русь". Батальйон отримав наказ утримувати позиції в місті Дебальцеве. 24 серпня, при бойовій сутичці з ворогом, знову отримав поранення, лікувався у шпиталі. Коли вже утворилось кільце довкола Дебальцевого, повернувся із шпиталю і брав участь у так званому "плановому виході" з Дебальцевого. Далі наші позиції були в місті Попасна, звідки й звільнився у серпні 2015 року.

Новий очільник буковинського «Правого сектору» заявив про про проведення реструктуризації осередка партії в Чернівецькій області  та поділився найближчими планами на майбутнє. Основним із них є те, що «Правий сектор» відтепер позиціонуватиме себе як політична сила, яка братиме участь в наступних виборах.

Як розповів представник центрального штабу ПС Віктор Сердулець, так би мовити, розкол трапився через те, що окремі члени "Правого сектору” почали користуватися тим, що політсила добилася певної довіри та мали вплив у суспільстві, для вдоволення власних амбіцій.

"З часу виникнення "Правого сектору" в русі були різні люди, різного світогляду і різної налаштованості. За час його існування ті люди, які, дивлячись на те, що "ПС" став авторитетною силою в суспільстві, що він набирає обертів, вирішили скористатися цим і реалізовувати в рамках"Правого сектору" якісь особисті амбіції, прагнучи власного возвеличення. На певному етапі вони повиходили з нашого руху", - повідомив Сердулець.

Він повідомив, що "люди з партійним мисленням вирішили піти з "Правого сектору" і об’єдналися з Дмитром Ярошем у його новому русі".

"На певному етапі відбулося отаке розмежування саме на світоглядних принципах. Щоби не поглиблювати цієї тенденції до розколу, щоб уникнути внутрішніх конфліктів у "ПС", люди з партійним баченням вирішили, що можливість об’єднання навколо лідера буде ефективнішою, ніж можливість об’єднання навколо ідеї, згуртувалися і разом з лідером Дмитром Ярошем відокремилися і заснували окрему структуру. Це люди партійного мислення.

У русі "Правий сектор" залишились люди орденського світогляду, ті люди, які усвідомлюють, що згуртувати націю навколо боротьби за її права на українських землях здатна тільки ідея", - додав Сердулець.

Керівник Чернівецького обласного осередку Національно-визвольного руху «Правий сектор» Олександр Паращук запевнив, що представники, тепер уже двох рухів, не конфліктують між собою, та, як і раніше, мають дотичні погляди.
 
Водночас  Олександр Паращук повідомив, що колишні керманичі ПС на Буковині сьогодні жодного відношення до партії не мають.

ПС залишили усі попередні керівники місцевого осередку. За словами О. Паращука, частина з них пішла за Дмитром Ярошем у його рух "ДІЯ”, інші рушили власним шляхом.

- Ми побачили на прикладі "Правого сектору”, як легко можна дискредитувати політичну силу або публічну особу. Проте дискредитувати ідею неможливо. Тож попри те, що маємо дві різних політсили, ми пропагуємо спільну ідею - ідею національно-визвольного руху, - заявив О. Паращук. - Кожен українець хоче жити у вільній Україні та за українським законодавством. Тож, таку ідею скептики і противники нівелювати не зможуть.
 
За матеріалами www.vsemisto.infohttp://promin.cv.ua/, Fakty.cv.ua, molbuk.ua

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)

«Правий сектор» представив своє нове керівництво на Буковині (ФОТО)
 
1