У Чернівцях відбувся Перший Буковинський Молитовний сніданок (ОНОВЛЕНО о 22.00)

У Чернівцях відбувся Перший Буковинський Молитовний сніданок (ОНОВЛЕНО о 22.00)

10.04.2018, 21:06
Сьогодні, 10 квітня, у столиці Буковини відбувся Перший Буковинський Молитовний сніданок, проведення якого зініціював голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Так, у Мармуровій залі колишньої Резиденції митрополитів Буковини і Далмації захід зібрав керівників органів місцевого самоврядування, органів влади та релігійних конфесій краю, народних депутатів України та депутатів місцевих рад регіону, учасників бойових дій на Сході України, громадських та волонтерських формувань, представників мистецьких кіл, військовослужбовців, знаних підприємців та благодійників, а також поважних іноземних гостей.

У Мармуровій залі ЧНУ ім. Ю.Федьковича - люди різних конфесій, різного віку і соціального статусу. Як інформують журналісти Інформаційного агентства АСС, є присутні представники 16 конфесій. За словами співорганізатора цього дійства, Вячеслава Нагірняка, запрошені на сніданок 230 людей. 

 "Це майданчик проти внутрішнього розбрату в суспільстві. Учасники обговорюють різні теми: соціальна складова присутня, говоримо про війну на сході країни, про економіку, про корупцію, про основну мету нашу - єднання. Захід - безкоштовний, гроші на витрати пожертвували меценати. Але коштів потрібно було небагато. На столах наїдки не надто дорогі, а залу університет надав безкоштовно" - запевняє Вячеслав Нагірняк. 

 «Маю честь вітати вас у стінах цієї величної споруди від імені депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто! Щиро радію, що така нагода випала в особливі дні – коли усі ми прославляємо Воскресіння Ісуса Христа. Відчуваю величезне хвилювання і відповідальність за те, що вперше ініціював таке поважне зібрання. Адже бачив і знаю, як Господь може впливати на життях людей і цілих країн, як живуть Сполучені Штати Америки, де лідери нації вже 66 разів збиралися на подібну, але світового масштабу, спільну молитву, незважаючи на розбіжності у політичних чи релігійних поглядах. Переконаний: таке ж заможне і справедливе життя чекає й на Україну, де Національні молитовні сніданки проводяться вже 5 років поспіль. Вірю, що зміняться українські політики і державою будуть керувати люди з Богом у серці та молитвою у душі», – відзначив у своєму вітальному слові голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

 Відтак, учасники Першого Буковинського Молитовного сніданку вшанували пам’ять усіх захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність нашої держави, спільно помолилися за мир і процвітання Буковини та України, а також обмінялися думками щодо ролі духовно-моральних цінностей у житті кожної людини та розвитку суспільства і держави в цілому.

 

 Всі вулиці біля Резиденції ЧНУ перетворилися на парковку. З самого ранку водії, які рухалися вулицею Коцюбинського, Університетською, Щепкіна стикнулися з проблемою, що проїжджа частина стала вужчою вдвічі через припарковані автівки учасників Першого Буковинського Молитовного сніданку.  "Авто залишили не зважаючи ні на правила дорожнього руху, ні на людську совість. Проїхати неможливо" - бідкаються чернівчани. Про це повідомляє сайт http://acc.cv.ua/

Учасники Молитовного сніданку молилися й снідали круасанами та солодощами. Держслужбовці та керівники не були присутні на робочих місцях, незважаючи на те, що сьогодні в усіх державних установах України робочий день, - пише molbuk.ua. 

 Фото Сергія ДАНЕВИЧА; відео Сергія ДАНЕВИЧА та Олександра Болтунова

 Джерело: https://pogliad.ua/, сайт http://acc.cv.ua/, molbuk.ua та Прес-служба обласної ради

 

Довідково:

Вже більше 60 років традиційні Національні сніданки проходять у США, давши початок аналогічним зібранням у Європарламенті, Німеччині, Великобританії, Україні та багатьох інших країнах світу. Вважається, що подібний захід сприяє духовному єднанню й порозумінню провідних політиків, чиновників, дипломатів і бізнесменів з усього світу. У  США вперше він був організований президентом Дуайтом Ейзенхауером (у 1953 році).

Цьогоріч до традиції духовного єднання долучаться і Чернівці. Вперше Буковинський молитовний сніданок відбудеться вже у квітні. Проведуть його у Мармуровій залі Чернівецького Національного університету.

Як розповіла журналістам Інформаційного агентства АСС  голова оргкомітету з підготовки до цього дійства, депутатка Чернівецької обласної ради Любов Годнюк, на Молитовний сніданок запросили представників усіх релігійних конфесій.

«Сніданок не має офіційного характеру і спрямований на укріплення моральних цінностей серед політичних діячів, підприємців і громадськості у справі розбудови процвітаючого благословенної Богом Буковини і всієї України» - зауважує депутатка.  

Буде на сніданку і соціальна складова, зауважила Любов Годнюк. Це захист дітей.

Нагадаємо, про ідею започаткування Молитовних сніданків на Буковині говорили ще у програмі "Суть речей" на Радіо 10. Тоді Любов Олексіївна зазначила: "Це моя мрія, щоб на Буковині всі депутати взялися за руки, всі представники влади, різних гілок, представники різних конфесій, взялися за руки і не закликали ламати когось через коліно і рушити храми, а будувати один духовний цілісний храм". 

Джерело: http://acc.cv.ua/

 

 

 

 

1


КОМЕНТАРІ (7)

Гвоздьом програми були: свинка Пепі (кличка Продан Вася) і лиса Васіліса (кличка Оксанка Продан). 

avatar

Каспрук

10 квітня 2018 10:46

Прекрасний захід, чудові учасники, високий рівень у всьому.  Це потрібно було бачити, це було неперевершино. Дуже гарно на душі. Всім всіх благ і миру !

avatar

Христом Воскрес - Воїстину Воскрес !

10 квітня 2018 13:49

Іван Миколайович,.на третьому фото з низу стоїть ваш ворог!будьте обачливі.

avatar

ДРУГ

10 квітня 2018 17:49

    В ОСНОВНОМ собралась ОДНА НЕЧИСТЬ -

представители власти и их прихвостни (КОРРУПЦИОНЕРЫ, НАРУШИТЕЛИ ПРАВ и СВОБОД ПРОСТЫХ ГРАЖДАН, ПРОДАЖНЫЕ ЧИНОВНИКИ и ДЕПУТАТЫ), представители большого бизнеса (МУЛЬТИМИЛЛИОНЕРЫ-БАНДИТЫ, решающие все вопросы за большие взятки по принципу "решал"). Можно и пофамильно:

Мунтян, Фищук, Годнюк, Маковецкая, Павел, Продан, Илюк, Шкварковский и так далее... Ну, прям все фанаты бога, духовности и высшей морали! ЦИНИЗМ ВЫШЕ КРЫШИ!!!

  Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54 

avatar

Геннадий

10 квітня 2018 17:53

табор игет у небо ...скики крадиив ...скики п..расив...це мабуть пензия у всих 1300 грн...а де атовци..де вчителя яки отремають 1300 грн.

avatar

табор

10 квітня 2018 19:59

зачем содержать город в чистоте с отремонтированными дорогами...??? как не стыдно ???

avatar

каспрук

10 квітня 2018 20:08

Кто бы сомневался…

«2-й комментатор без НИКА это – Люба Годнюк! -

«Прекрасний захід, чудові учасники, високий рівень у всьому.  Це потрібно було бачити, це було неперевершино. Дуже гарно на душі. Всім всіх благ і миру !

Христом Воскрес - Воїстину Воскрес !

10 квітня 2018 13:49»

А теперь сравните данный комментарий с комментатором 6., скрывшегося под ником Учасник под статьёй 23:02 - У Чернівцях відбувся Перший Буковинський Молитовний сніданок, який ініціював Іван Мунтян -

 «Захід насправді вийшов надзвичайно потужним і духовним. Особисто мені і всім з ким я спілкувався, було дуже приємно брати в ньому участь. Для Буковини це велично і гонорово. Але мабуть потрібен час для деяких  людей щоб це зрозуміти і осмислити».

     ФАРИСЕЙСТВУ ГОДНЮК, которая будет прислуживать любой власти ради (с целью) того, чтобы отломить побольше и пожирней кусок властного пирога, НЕТ ПРЕДЕЛА!!! На сегодня, в предверии выборов в Верховный Совет она не только мечтает, но и делает (не взирая, игнорируя мораль) всё, чтобы оказаться рядом с парламентским корытом. В этом ей достаточно сильно противостоит М. Ю. Бурбак. Дело в том, что Л. Годнюк будет балотироваться в Украинский парламент по Хотинскому избирательному округу, а значит составит серьёзную конкуренцию (угрозу!) Бурбаку. Именно он приложил все свои усилия и добился её проигрыша в конкурсе на должность менеджера ТРК «БУКОВИНА», который Люба до этого конкурса возглавляла больше 10-ти лет.

  Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54 

avatar

Геннадий Геков

11 квітня 2018 15:00