Буковинський 'Майдан' обурений бездушним ставленням суспільства і влади до Героїв, які загинули на війні

Буковинський "Майдан" обурений бездушним ставленням суспільства і влади до Героїв, які загинули на війні

14.07.2016, 01:36

8 червня 2016 року в селах Анадоли та Каплівка Хотинського району відбулося відкриття пам’ятників воїнам-учасникам АТО - Боднарюку Олександру Васильовичу, Гарбузу Олександру Валентиновичу та Кушніру Юрію Івановичу. Це відбулося з нагоди річниці з дня поховання Боднарюка О.В. Всі три герої добровольцями пішли захищати схід України з перших днів російської агресії, за що посмертно нагороджені орденами України «За мужність», а Олександр Боднарюк удостоєний високого звання «Народний герой». Це він десятки разів вивозив з Донецького аеропорту важкопоранених та врятував багато життів своїх побратимів. Геройськи загинув Гарбуз О.В. під Авдієвкою, Кушнір Ю.І. – воїн- кіборг у Донецькому аеропорту.

Героїзм та відвага захисників батьківщини не має меж. Ці молоді воїни були, є і залишаються еталоном – взірцем нашого суспільства. Нам є ким пишатися, кого пам’ятати і дякувати родинам, які народили і виховали справжніх патріотів, воїнів, що положили свої молоді душу й тіло за нашу свободу, за Україну.

Ініціатором та спонсором встановлення пам’ятників нашим новітнім героям є засновник приватного підприємства «Слава» Сухар А.І., депутат обласної ради. Підприємство знаходиться у с. Каплівка Хотинського району, яке з перших днів анексії Криму та початку подій на сході країни, надавало велику матеріальну допомогу військовим на придбання обладнання, оздоровлення та поховання воїнів АТО. Особливу підтримку ПП «Слава» надало 80-ій аеромобільній бригаді.

Прикрим є те, що вшанування пам’яті загиблим героям не було висвітлено на багатьох телеканалах та ЗМІ, чого чекали родини загиблих. Не проведені великі та щирі зустрічі з родинами загиблих воїнів, не сказані слова безмежної вдячності за їхні подвиги, слова підтримки, адже рани від втрат ще не загоїлись. А родинам було що розповісти, вони мають ким пишатись, на їхніх прикладах відваги можна виховувати тисячі патріотів України.

Чому таке бездушне ставлення влади до Героїв та їхніх родин? Ганьба тим, хто ховався від призову, хто не цінить працю на передовій, а ще тим, хто багато піариться в ЗМІ, а зробити гарний репортаж про справжніх героїв – патріотів України не хоче. Недопрацювання в тилу, байдуже ставлення до героїв-захисників країни може породжувати подальші проблеми нашого суспільства і це може торкатися кожного.

Будьмо уважними. Герої не вмирають !

Прес-служба Чернівецького обласного обєднання «Майдан»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хотинщині відкрили пам’ятники загиблим на війні Героям – Олександру Боднарюку, Олександру Гарбузу та Юрію Кушніру

У Банилові урочисто відкрили пам'ятні дошки загиблим у зоні АТО землякам Івану Діяконюку та Олександру Колотило (ОНОВЛЕНО+ФОТОРЕПОРТАЖ)

1