Буковинські волонтери: Ми не дозволимо втягувати себе у брудні політичні ігри

Буковинські волонтери: Ми не дозволимо втягувати себе у брудні політичні ігри

23.07.2015, 21:04

Волонтери Чернівецької області 23 липня дали прес-конференцію для місцевих ЗМІ

Буковинські волонтери сьогодні, 23 липня, розповіли про те, що зараз в Україні розпочався пресинг волонтерів, зокрема побиття та арешти. Тому вони об’єднуються між собою і наголошують, що разом вони – сила.

Також волонтери зауважили, що нікому не дозволять втягувати себе у брудні політичні ігри, які нещодавно розпочалися.

За словами місцевої волонтерки Ольги Кобевко, нині розпочалася підготовка до виборів, тож деякі політики почали користуватися «обличчям волонтерів задля своєї підтримки».

«Ми повинні заявити офіційно, що не дозволимо втягувати волонтерів у брудні політичні ігри. Тому усі політики та партії повинні запам'ятати, що будь-яка провокація з використанням волонтерів проти волонтерів буде присікатися», - заявляє Ольга Кобевко.

Крім того, благодійники зазначили, що будуть раді, якщо у політику підуть справжні волонтери, які зможуть змінити систему України.

«Аби щось змінити, у політику мають йти «чисті» люди, ті, які хочуть щось зробити для України», - зазначила волонтер. 

Водночас волонтери звернулися до громадськості за підтримкою та допомогою.

Різні добровільні організації, які допомагають війську та постраждалим від війни оголосили про об’єднання в одну велику і потужну силу. Мета такого рішення – підтримати один одного і захистити від … влади. 

- На жаль, мусимо констатувати, що у нас виникли проблеми. Нас пресують, в тому числі й на найвищих владних щаблях. Почали відбуватися дуже дивні події, де фігурують волонтери. Зокрема, повідомлення з Дніпропертровська, Харкова, Дніпродзержинська, де затримали, арештували волонтерів ніби то за якісь порушення. Волонтерів намагаються залякувати, щоб громадськість не знала правду про війну, про те, що насправді діється на передовій, - зазначила медик-волонтер Ольга КОБЕВКО. 

– З одного боку, ми вважаємо, що волонтери можуть і повинні іти в політику. Бо ми знаємо що потрібно змінити в державі і як це зробити без значних коштів. Але з іншого боку, розпочалися брудні політичні ігри. Нині політики використовують волонтерів задля власного піару. Почали використовувати нас задля власних політичних амбіцій. Але ми заявляємо, що волонтери не дозволять використовувати колег. Тому ми об’єдналися, щоб підтримати і захистити один одного. 

Наразі волонтери не розповіли жодного випадку тиску на них, але пообіцяли найближчим часом розповісти. Поки що вони обмежилися попередженням.

Детальніше – на відео.

Фото Ольги ШУПЕНІ

Джерело: vidido.ua, molbuk.ua та chv.tv

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буковинські волонтери поскаржилися Порошенку, що СБУ розслідує їхню діяльність (+коментар СБУ)

 

У мережі також з’явилося вражаюче душевне відео про буковинських волонтерів з ГО "Козацька варта".

Відеоролик з’явився у мережі YouTube

1