Буковинські УКРОПівці запитали у Петра Мехеди, коли покарають генералів і винних у приховуванні документів учасників АТО

Буковинські УКРОПівці запитали у Петра Мехеди, коли покарають генералів і винних у приховуванні документів учасників АТО

06.09.2015, 16:22

У Чернівцях 5-го вересня перебувала робоча група Міністерства оборони на чолі із заступником міністра оборони України – керівником апарату Петром Мехедом.

 Під час зустрічі Мехеди з громадянами активісти міської та обласної організацій політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Малишевський і Тетяна Таран запитали заступника міністра оборони України, коли ж покарають винних у злочинних наказах генералів, чи вистачає збройним силам кадрового забезпечення медичної служби та що робити бійцям, коли документи про їх участь у бойових діях командування підрозділів не надає в комісії з надання статусу учасника бойових дій.

Ігор Малишевський – голова Чернівецької міської організації «УКРОП» рік відслужив в збройних силах лейтенантом медичної служби 30-ї механізованої бригади ЗСУ. За його словами, на фронті гостро не вистачає молодшого медичного персоналу і лікарям, які мають оперативно допомагати пораненим, доводиться витрачати час на долікарські процедури.

Заступник міністра оборони України Петро Мегеда повідомив Малишевському, що за даними міністерства, медичних працівників у збройних силах вистачає і невдовзі розпочнеться навчання для молодших медпрацівників в навчальному центрі ЗСУ «Десна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник міністра оборони України вирішував у Чернівцях питання отримання статусу учасника АТО

Наступне питання, яке хвилює кожного патріота, також задав Ігор Малишевський: чи покарані генерали, які надавали злочинні накази, котрі були невиправдані стратегічно, внаслідок чого загинуло багато українських бійців?

Коментувати таке питання Петро Мегеда відмовився. Поки немає вироків суду, я не можу звинувачувати людей у злочині, - сказав заступник міністра оборони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фищук пообіцяв, що учасників АТО наділятимуть землею за їхньої участі

Медіа-координатор «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» в Чернівецькій області Тетяна Таран 2 місяці відслужила рядовим міліціонером у батальйоні спецпризначення УМВС «Луганськ-1». Вона виконувала обов’язки психолога й перебувала у штабі спецпідрозділу. На запитання Тетяни Таран, чи нададуть їй статус учасника АТО (не бойових дій), Петро Мегеда відповів, що статуса учасника АТО не існує, є тільки статус учасника бойових дій. Тож мирна робота у зоні проведення АТО не передбачає подальших пільг.

Відомі Тетяні Таран і факти, коли бійці не можуть отримати статус учасника бойвих дій, хоча вони несли службу на крайніх блокпостах і брали участь у зачистках – командування підрозділів не надає відповідні документи на розгляд комісії. Вона поінформувала про це заступника міністра оборони України.

Петро Мегеда повідомив активістці «УКРОПу» Буковини Тетяні Таран, що у разі неможливості отримання існуючих документів через УМВС, міліціонери з зони  АТО можуть звернутися із запитом про передачу їх справ у Міністерство оборони.

 Громадяни, які зіштовхнулися з такою ситуацією можуть звернутися у Громадську приймальню Міноборони: тел. (044)253-04-71; 044 253-89-31; 0674053657.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької МО ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»

1


КОМЕНТАРІ (1)

А де пропала гидка пика Ткачука-Папійчука?Скоро вибори а його немає!Малишевський син хабарниці!Де його фото з АТО?немає і неможе бути ,бо він там і не був більше 3днів!Мама не пускала,бачив я ,як вона Папая любить!Сволота РИГІВСЬКА!

avatar

Саня

06 вересня 2015 22:46