Буковинські  регіонали шоковані - не розуміють, як це їх молодий і гарний кандидат-ректор програв вибори у Чернівцях

Буковинські регіонали шоковані - не розуміють, як це їх молодий і гарний кандидат-ректор програв вибори у Чернівцях

04.02.2013, 22:39

Представники обласного штабу Партії регіонів шоковані тим, що на 50-му виборчому окрузі на довиборах до облради не переміг кандидат від провладної сили Тарас Бойчук.

Про це журналісту molbuk.ua розповів керівник штабу Матвій Куцак.

- Що нам завадило перемогти на 50 окрузі? Мабуть, люди не прийшли на дільниці. Для мене дуже дивно і навіть дико те, що наш кандидат Тарас Бойчук не виграв вибори, - сказав Матвій Іванович.

- Я зараз йду із засідання комісії і я дуже здивований таким величезним розривом, - продовжує він. - Ніяк я не міг цього передбачити. Мені важко навіть сказати, що могло так вплинути. Є дільниці, де відчувається те, що був підкуп зі сторони Білогорка. По квартирах ходили… Але Тарас Бойчук – молодий і гарний – дуже був потрібен обласній раді як лобіст медицини.

- Я дуже здивований. Йшов сьогодні на обід з роботи і подумав: "Боже мій! Що ж так вплинуло?". З ним я теж розмовляв. Тарас Миколайович теж у розпачі. Він не очікував, що так станеться. Він провів приблизно 30 зустрічей з виборцями. Він гарно виступає, розповідає і може багато зробити! Я теж у розпачі. Не можу відійти. Ну був би якийсь перестарілий, а так він же молодий, - додав "регіонал".

Водночас Матвій Куцак вважає, що довибори до облради пройшли на високому рівні.

- Активність була непоганою, - каже М. Куцак. - Великих порушень не було помітно. Була інформація про підкуп виборців. Але це лише на рівні розмов, бо ніхто цього не зафіксував. Я не можу конкретно сказати, хто підкуповував.

У той самий час народний депутат України Максим Бурбак вважає, що перемога політичної партії «Рідне місто», представником якої є Андрій Білогорко, на довиборах в Чернівецьку обласну раду - продовження схеми підкупу виборців та брехливої агітації, яка застосовувалась з боку регіоналів на парламентських виборах 2012 року.

«Те, що Іван Попеску та політолог Кость Бондаренко поквапились порадіти за перемогу на Буковині регіоналів свідчить про їхню особисту активну участь в цьому процесі та бажання посіяти сумнів в популярності опозиційних сил в Чернівцях та області. Натомість парламентські вибори показали, що опозиція має справжню підтримку і довіру мешканців Буковини», - заявив М.Бурбак в ексклюзивному коментарі БукІнфо.

Максим Бурбак: "Багаторічний народний депутат України, буковинець, регіонал Іван Попеску так зрадів результатам проміжних виборів до Чернівецької обласної ради, що припустився значної помилки, а, може, зробив це навмисно. Іван Васильович радісно прокоментував факт перемоги регіоналів на двох округах Буковини, як повну довіру людей до влади: «Те, що представники Партії регіонів на проміжних виборах показали такий хороший результат, свідчить про те, що на місцях люди втомилися від політиканства, яке їм нав'язує опозиція. Цей показник доводить, що Партія регіонів на місцях працює ефективно,» - вважає І.Попеску.

 Насправді перемогу нині святкує нікому невідомий Андрій Білогорка, який позиціонував себе, як єдиний непартійний кандидат та його спонсори – деякі депутати Чернівецької міської ради, провладні та тушки.

Обласна виборча комісія з виборів депутатів обласної ради оголосила результати довиборів на двох округах.

Отож переможцями виборів стали на окрузі №21 Василь Залявський (Партія регіонів), на окрузі №50 Андрій Білогорка (партія “Рідне місто).

Результати на округах:

№21 (на вибррчі дільниці прийшли 49,5% виборців)

Василь Залявський – 3645 голосів
Юрій Скорейко (ВО “Батьківщина”) – 1794
Василь Мироник (Партія "За права людини") – 1638

№50 (явка 28,5%)

Андрій Білогорка – 5554
Тарас Бойчук (ПР) – 3885
Марія Філіпчук (“Фронт змін”) - 3298

Джерело: molbuk.ua та bukinfo.com.ua 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Он РЫГ....вот и все.....

avatar

ева

04 лютого 2013 18:46

avatar

Enter

05 лютого 2013 10:10