Буковинські поляки помолилися за майбутнє України та вшанували пам’ять загиблих українських військовослужбовців

Буковинські поляки помолилися за майбутнє України та вшанували пам’ять загиблих українських військовослужбовців

19.01.2015, 19:34

НА БУКОВИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 25-РІЧЧЯ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВАРИСТВА ПОЛЬСЬКОЇ КУЛЬТУРИ ІМ. А. МІЦКЕВИЧА.

В неділю, 18 січня, за сприяння облдержадміністрації у Академічному палаці культури та відпочинку БДМУ відбулися урочистості з нагоди відзначення 25-річчя з дня заснування Чернівецького обласного Товариства польської культури ім. А.Міцкевича.

Участь у заході взяли в.о. заступника голови обласної державної адміністрації, директор Департаменту соціального захисту населення Олена Верига, голова обласної ради Михайло Гайничеру, Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, представник парламенту Республіки Польща, віце-маршалек  Дольносльонського воєводства Тадеуш Самборський, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, а також голова Товариства Владислав Струтинський.

Розпочалося святкове дійство спільною молитвою за майбутнє України та вшануванням пам’яті загиблих українських військовослужбовців на Сході країни хвилиною мовчання.

У своєму вітальному слові Олена Верига подякувала активістам Товариства польської культури за суттєвий внесок у відродження та збереження польської національної ідентичності та мови, становлення міжнаціональної злагоди в краї. «Сподіваюся, що цей захід ще більше зміцнить міжнаціональні відносини, побудовані на великій повазі, взаєморозумінні та вікових традиціях», – додала посадовець.

Представників обласного товариства польської культури ім. А. Міцкевича, членів його філій та учасників аматорських фольклорних колективів із сіл Нижні Петрівці, Панка, Стара Красношора Тереблече Сторожинецького і Глибоцького районів, а також з міст Кіцмань та Сторожинець нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

1