Буковинські мисливці пікетували обласну раду

Буковинські мисливці пікетували обласну раду

22.12.2016, 16:30

До будинку з левами прийшли мисливці з 4 районів Чернівецької області: Вижницького, Сторожинецького, Глибоцького та Путильського.

Організатори пікету - ГО "Майбутнє Буковини" кажуть, що прийшли вимагати справедливості.

 Як розповів голова ГО «Автомайдан Буковини» Олексій Коломієць зазначив, що мисливці з усіх районів зібралися з приводу того, що обласна рада вирішила роздеребанити мисливські угіддя – передати їх у приватні руки.

 «Люди зібралися з усіх районів для того, щоб депутати прийняли відповідне рішення на користь мисливців, які сплачують кожного року спеціальні внески», – сказав О. Коломієць.

  За словами мітингувальників, замість довготермінової оренди їм запропонували договір лише на рік. На думку людей, таким чином лісові угіддя хочуть з часом передати у приватну власність.

  "Тоді ми не зможемо ні полювати, ні навіть гриби зайти в ліс збирати", - обурюються протестувальники.

- Ми не тільки полюємо, - каже мисливець з Вижниччини. – Ми годуємо звірів, утримуємо єгерів, заготовляємо дрова і сіль, слідкуємо аби не було браконьєрів у лісах. Дбаємо про фауну і флору. А нас почали штрафувати за нашу роботу. Обласні керівники хочуть продати наші мисливські угіддя.

 Мітингувальники також виступають за те, щоб мисливські угіддя не віддавали в приватні руки.

Лісові угіддя, які були в їхньому розпорядженні роками, нібито намагаються роздати в приватні руки. 

Про це один з лідерів Чернівецького Автомайдану Олексій Коломієць написав на своїй сторінці у Фейсбук "Дерибан по всій Україні. В Чернівецькій області, крім дерибану лісу, почали дерибан мисливських угідь. Обласна рада вирішила позбавити мисливців (УТМР) мисливських угідь і роздерибанити між БРАТКАМИ, тим самим позбавити громади та мисливців угідь.

 До мітингувальників вийшов голова обласної ради Іван Мунтян і запевнив, що ніхто землю у них не забиратиме і попередньо комісія вирішила передати мисливцям угіддя на 20 років в користування.

Тепер за це мають проголосувати депутати.

"Я вас запевняю, що рішення буде прийняте позитивне", - зазначив Мунтян.

Джерело: http://acc.cv.ua/ та БукІнфо

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Коломієць скликає мисливців Буковини під облраду протестувати проти дерибану мисливських угідь

Мисливці нагадали Івану Мунтяну його обіцянку і запідозрили обласну раду в розбазарюванні мисливських угідь на догоду олігархічним кланам

1