Буковинські мисливці і рибалки обложили Чернівецьку міську раду: зі скандалом депутати продовжили оренду приміщення (ОНОВЛЕНО)

Буковинські мисливці і рибалки обложили Чернівецьку міську раду: зі скандалом депутати продовжили оренду приміщення (ОНОВЛЕНО)

28.03.2019, 10:53

Члени обласної організації Українське товариство мисливців та рибалок зібралися біля приміщення Чернівецької міської ради. Близько сотні представників організації мисливців та рибалок пікетують міську раду з вимогою продовжити оренду приміщення, в якому їхня організація перебуває понад 40 років.

Про це повідомляє ТРК "Буковина"кореспондент Укрінформу та molbuk.ua. 

Вони вимагають продовжити їм договір оренди комунального приміщення на вулиці Степана Бандери, 5, каже голова організації Юрій Ткачук.

За його словами, 29 березня завершується договір оренди. Департамент розвитку міської ради не продовжує його нібито через неналежне виконання вимог. 

"Наша організація орендує це приміщення з 1972 року. Цього року термін оренди закінчується. Ми належним чином виконали всі умови і за 2 місяці надали всі документи. Але в останні дні департамент розвитку міськради прислав відмову. Бо, кажуть, не виконували всі зобов'язання, хоча ми завжди вчасно сплачували оренду і виконували взяті на себе зобов'язання", - розповів у коментарі Укрінформу голова організації Юрій Ткачук.

"Це приміщення у нас уже з 1945 року. А зараз планують так різко забрати його. Воно мале, і в місті багато вільних приміщень, а це значить воно комусь потрібне", - коментує molbuk.ua Ярослав Ільченко, один з мітингуючих.

"Нам просто повідомили про закінчення договору, і що його продовжувати не будуть", - каже представник Хотинської УТМР.

Зараз лист організації щодо продовження оренди приміщення на розгляді в юридичному департаменті міської ради. Про це нам сказав директор департаменту розвитку Віталій Гавриш.

На сьогодні на Буковині налічується понад 8 тисяч мисливців та рибалок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продан і гоп-компанія замахнулися на приміщення мисливців краю, що в центрі Чернівців

Чернівецька міська рада підтримала рішення про продовження договору оренди приміщення на вулиці Степана Бандери громадській організації "Українське товариство мисливців і рибалок".

Як повідомляє molbuk.ua, після понад півгодинних дискусій у сесійній залі міськради цю пропозицію підтримали 27 депутатів, рішення прийнято.

На початку сесії з трибуни міськради виступив керівник організації Юрій Ткачук, який повідомив, що до нього надійшов лист від міськради, в якому йшлося про те, що ратуша не має наміру продовжувати УТМР термін оренди приміщення на вулиці Степана Бандери.

Він стверджує, що міськрада не запропонувала товариству, до якого входить близько 8 тисяч буковинців, жодних альтернативних шляхів вирішення цієї проблеми. Окрім того, Ткачук висловив підозри, що "хтось кинув оком" на це приміщення у центрі міста, тому його організацію мають намір виселити з нього.

Водночас секретар міськради Василь Продан поцікавився у пана Ткачука про розмір щорічних внесків членів товариства, після чого зазначив, що організація сплачує мізерні гроші за оренду цього приміщення в бюджет міста. Посадовець заявив, що розмір орендної плати необхідно змінити.

Депутат Валерій Чинуш сказав, що він давно знайомий з Юрієм Ткачуком, оскільки "на охоту ходять не один день і не один рік". 

"Дуже слушно сказав Василь Сафронович, що приміщення являється громади Чернівців. (...) Приміщення ніхто не збирається забирати, бо це приміщення громади. І то не так легко, як десь хтось може собі говорити", - сказав Чинуш, запропонувавши Продану створити відповідну комісію з вивчення цієї проблеми.

Депутат Андрій Романчишин закликав Продана "не збурювати людей у місті". 

"Протягом останніх місяців я старався не переходити на персоналії. Але коли ви, Василь Сафронович, починаєте запитувати представника громадськості за якісь гроші, за якісь внески, за якісь дороги... Ви ще за Зелений ринок не розрахувались за майно... Ще на комісії... Ніколи не переходьте на персоналії", - сказав обранець, закликавши міськраду підтримати рішення про продовження у триденний термін оренди приміщення громадській організації.

Пізніше між присутніми у сесійній залі представниками товариства та секретарем міськради виникла суперечка, після якої Продан запропонував розглянути питання щодо продовження договору оренди та проведення перемовин щодо збільшення орендної ставки Українському товариству мисливців та рибалок. Його підтримали 27 депутатів, рішення прийнято.

1


КОМЕНТАРІ (2)

    Я НЕОДНОКРАТНО (5 РАЗ!) обращался к новому руководству СУСПІЛЬНОГО МОВЛЕННЯ ТРК «буковина» к М. Волошину и О. Гришин-Грищук по поводу судебного разбирательства в Первомайском районном суде у нас в Черновцах против газовиков. Просил ПРЕДАТЬ ОГЛАСКЕ БЕСПРЕДЕЛ ГАЗОВИКОВ и СУДЕБНУЮ БОРЬБУ 26-ти Позывачив против Черновицких марионеток Фирташа.  Но, эти молодые підлабузники власти НИЧЕМ НЕ ЛУЧШЕ прежнего гендиректора ТРК "БУКОВИНА" Л. ГОДНЮК. Что Годнюк, что новое молодое руководство за наши деньги (налоги) и неплохую зарплату (около 20000 грн/месяц, не считая премии) "ПАШУТ" ЛИШЬ НА ВЛАСТЬ (причём, ЛЮБУЮ ВЛАСТЬ)!!!

      Да, быстро курвятся молодые "активисты", усаживаясь во властные кресла! 

Дополнения: 

     Собственно говоря, Гришин-Грищук, стала марионеткой власти ещё 4 года назад, когда её назначили начальником управления по работе с молодёжью ОДА. Кстати, само управление создали именно для неё! А Волошин, ТИПА БЫВШИЙ АКТИВИСТ, кроме пиара самого себя, НИКОМУ И НИЧЕМ НЕ ПОМОГ, ни раньше, ни сейчас! 

                                 ВОТ ТАК!

 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

28 березня 2019 14:58

МИСЛИВЦІВ КРАЮ, ЇХ ЗАКОННІ ІНТЕРЕСИ ВІД СВАВІЛЛЯ ТА БЕЗЗАКОННЯ СЕКРЕТАРЯ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ ВАСИЛЯ ПРОДАНА НА ЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ ПІД ЧАС ГОЛОСУВАННЯ ЗАХИСТИЛИ ДЕПУТАТИ.

 

Майже 100-відсотково. Молодці, депутати!!!

Не відати, чи то власні шкурні інтереси, чи інших не бідних осіб міста, але цей Продан, не знаючи, що чинить, останнім часом буквально тероризує облраду мисливців та рибалок, котрі ось уже 40 років орендують приміщення у 100 кв. м. і з місяця в місяць акуратно сплачують за нього орендну плату. Та ще й як громадська організація, котра від сплати членських внесків отримує сміховинний мізер, вона також сумлінно утримує у зразковому санітарному стані приміщення на вул. Степана Бандери.

 

І що з того? Негайно здати це приміщення і забратися з нього бозна-куди Продан так напосівся на голову УТМР Ю. Б. Ткачука, що на протестну акцію Юрій Борисович прийшов у такому стані, що, як мовимо, лиця на ньому не було. А хто б на його місці не переживав би про інтереси майже 8-тисячного загалу членів товариства, коли Продан, він же Василь Сафронович, у буквальному смислі проходу Юрію Борисовичу не дає. Наче для секретаря міськради – це першочергове завдання і наче він не бачить, що місто сьогодні від Садгори до Роші-Стинки геть завалено усіляким сміттям та відходами. А тут у нього одне і те ж: будь-що викурити з приміщення облраду.

 

З приводу ситуації сьогодні, 28 березня міськраду пікетували мисливці та рибалки з усіх регіонів краю.

 

А ситуація розвивалася так. Як Василь Сафронович (практично без підтримки в сесійній залі) не намагався викласти ситуацію в зацікавленому для себе сенсі, як по-школярськи не переконував, що «якійсь» облраді місце не в центрі Чернівців, але депутати таки проголосували практично 100-відсотково. Щоправда, з корекцією на те, що за оренду приміщення облраді УТМР доведеться додатково «розкошелитися». Не відати з яких статків, коли як підкреслив у своєму виступі Юрій Борисович, грошей заледве вистачає на зарплату трьох штатних працівників та за саму оренду.

 

Що ще неприємно вразило на цій сесії? Так це чергова перепалка з приводу того, хто і як сміття в місті прибирає, між Проданом та колишнім міським головою Олексієм Каспруком. Коли Олексію Павловичу таки дали слово, Продан брутально виключив мікрофон. З приводу чого на весь зал пролунала репліка: «Та ви хоч перед Великоднем примиріться…». Хоча, як засвідчує ситуація, миру між ними не буде, від чого страждає місто.

 

А я, тим часом, як мисливець, радію – не натішуся, що й серед депутатів є надзвичайно ділові та чесні персоналії. Про що вони довели, прийнявши для загалу УТМР таке доленосне рішення.

 

На фото: учасники акції, члени УТМР з усіх регіонів краю уміють не тільки без промаху звіра добувати та хитрющого карася в очеретах ставків вивуджувати, а ще й активно і мирно пікетувати, як у ситуації біля міськради…

avatar

Іван Агатій, член УТМР, заслужений журналіст України

28 березня 2019 16:10