Буковинські «батьківщинівці» «пробивають» в уряду будівництво міжнародних контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Румунією

Буковинські «батьківщинівці» «пробивають» в уряду будівництво міжнародних контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Румунією

22.09.2016, 19:02

Фракція «Батьківщина» Чернівецької облради ініціювала звернення до прем’єр-міністра України щодо добудови міжнародних пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці» через державний кордон. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», їх реконструкція та будівництво за кошти Євросоюзу законсервовані через невиконання умов договору замовником робіт – Державною фіскальною службою України – та генпідрядником.

«До нас, депутатів, надходять численні звернення громадян про необхідність добудови цих пунктів пропуску, - каже депутат облради, «батьківщинівець» Степан Мітрік. - Зараз на Буковині на кордоні України з Румунією працює лише один міжнародний пункт пропуску – «Порубне». Його пропускної здатності не вистачає, особливо з введенням режиму малого прикордонного руху. «Порубне» має пропускну спроможність 100 вантажних автомобілів на добу, а потреба становить щонайменше 300. Більше того, дуже ускладнюється рух легкового транспорту, люди чекають у чергах на кордоні по десять годин і більше. А спроби обійти чергу – це підгрунтя для корупційних дій».

Депутатський корпус підтримав ініціативу і сесія облради прийняла звернення до прем’єр-міністра України з проханням «вплинути на Державну фіскальну службу України з метою якнайшвидшого виконання ними своїх зобов`язань по добудові пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці» через державний кордон України».

Відомо, що на реконструкцію та будівництво нових пунктів «Красноїльськ» та «Дяківці», Європейським Союзом було виділено допомогу у розмірі 3,6 мільйонів євро, які станом на сьогодні  не освоєні. Разом з тим, з румунської сторони навпроти пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці» для початку їх роботи вже все готово.

1