Буковинські «батьківщинівці» обговорили на форумі з галузевими фахівцями проблеми у сферах будівництва та ОСББ

Буковинські «батьківщинівці» обговорили на форумі з галузевими фахівцями проблеми у сферах будівництва та ОСББ

07.10.2016, 20:58

З ініціативи буковинської «Батьківщини» у Чернівцях відбувся форум фахівців у галузі будівництва та ОСББ. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, у форумі взяли участь як підприємці, представники будівельних фірм, експерти з реформування житлово-комунального господарства, чиновники, так і представники місцевого самоврядування та активісти.

При обговоренні численних проблем будівельної галузі особливу увагу приділили будівництву мостів – адже під час повені 2008 року в Чернівецькій області саме мости і дороги зазнали величезних руйнацій. Відбудова, яка активно розпочалася за прем’єрства Юлії Тимошенко, зупинилася після відставки уряду Тимошенко, і частина об’єктів досі не закінчені.  

«Як і раніше, наша область фінансується за залишковим принципом. Якщо за попередньої влади пріоритетними були східні області, то сподівання на «прем’єра з Чернівців Яценюка» теж виявилися марними, – сказала керівник фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко. – Після повені 2008-го в уряду і Служби автомобільних доріг було системне бачення відбудови обласної інфраструктури. Це не було латання дір – це були дії, спрямовані на те, аби відкрити Буковину світові. Колеги-депутати, готуючись до майбутнього спільного засідання Чернівецької обласної та  Сучавської повітової рад, мають змогу порівняти результати відбудови у регіоні сусідньої країни, який так само постраждав від стихії. Вони все відновили! Час і нам вимагати гідного фінансування».

«На будівництво і ремонт доріг в Івано-Франківській області виділено на цей рік 800 млн. грн., на Чернівецьку область – лише 80 млн грн, – додав керівник фракції в Чернівецькій міськраді, будівельник зі стажем Олександр Пуршага. – І те, що без розвитку будівництва ми не маємо майбутнього – очевидно».

Емоційно обговорюючи проблеми ОСББ, фахівці і активісти зійшлися на тому, що є багато питань як організаційного плану створення нової форми сумісної власності, так і подальшого її утримання. Зокрема, йшлося про оплату електроенергії – вимоги надати співвласникам ОСББ можливості сплачувати спожиту електроенергію до 150 кВт за пільговим тарифом, як це прийнято для інших фізичних осіб – власників житла.

Учасники форуму звернулися до керівництва держави з пропозиціями щодо справедливого розподілу видатків, передбачених у Держбюджеті-2017 – передавати їх як субвенції для розподілу у місцеві бюджети. Це має  забезпечити «можливість органам місцевого самоврядування відчути себе справжніми господарями при вирішенні важливих для територіальних громад питань», - переконані учасники форуму. Також вони звернулися до голови фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлії Тимошенко з проханням підтримати їхні вимоги при прийнятті Державного бюджету на 2017 рік та інших законодавчих актів. 

1