Буковинські «батьківщинівці» молилися за Захисників України

Буковинські «батьківщинівці» молилися за Захисників України

15.10.2016, 14:33

З ініціативи буковинської «Батьківщини» у День Захисника України відбулася молитва за Українське військо, захисників України та за полеглими в боях за Україну.

Молитву провели священики Української православної церкви Київського Патріархату. Після спільної молитви її учасники вшанували хвилиною тиші пам’ять 73-х буковинців, які віддали свої життя, захищаючи Україну від агресора на Сході. Імена полеглих промовили вголос, а після цього випустили в небо 73 повітряні кульки, на яких написані імена героїв.

«Зранку, коли тільки забрала кульки, було якесь відчуття свята, дітлахи на вулиці посміхалися, раділи такому жовто-блакитному диву. А вже за годину, коли дописала останнє прізвище полеглого буковинця, настрій змінився докорінно, - розповідає одна з організаторів акції, заступник голови обласної «Батьківщини» Оксана Пантелеймонова. -  Це ж не тільки 73 прізвища Воїнів, яких ми втратили, це й 73 родини до яких увірвалося горе. Дай Бог, щоб ця цифра такою й залишилась. І нехай наступного року ми потиснемо руки Живим Воїнам і зігріємо їх нашими обіймами».

1