Буковинська влада займається аутотренінгом?

Буковинська влада займається аутотренінгом?

25.01.2012, 15:01

Серед позитивів діяльності влади на Буковині минулого року, голова ОДА М.Папієв на підсумковій прес-конференції відзначив те, що «в минулому році жодної протестної акції - не те, що не було заборонено, а влада навіть не ініціювала якесь там обмеження». Я навіть не буду наголошувати на тому, що дивно для високопосадовця хвалитися як досягненням тим, що є само собою зрозумілим для демократичного суспільства: влада НЕ МОЖЕ не те що «забороняти», а й навіть «ініціювати якісь там обмеження» громадянам у висловлюванні ними своїх політичних поглядів. Не буду й особливо наголошувати на тому, що в Міжнародний день демократії на противагу мітингові опозиційних сил під Ратушею в терміновому порядку за кількадесят метрів від події владою був зорганізований гучний (аби заглушити мітинг) виступ «Майданs’ерів», а під час протесту проти рішення апеляційного суду щодо Юлії Тимошенко під ОДА раптом запрацював автокран, який ревінням двигуна заглушав виступи мітингувальників.

Зверну увагу лише на наступні слова губернатора: «І ефект, ви бачили – насправді був логічний. На перший захід прийшли 200 людей, на другий – 60, з них 40 міліціонерів. На третій захід – 10 людей...» Очевидно, пан Папієв, який жодного разу не вийшов до мітингувальників, що прагнули довести свої переконання до нього особисто, скористався неперевіреною інформацією своїх помічників та підлеглих. Адже журналісти, які присутні на всіх протестних акціях опозиції, знають, що навіть у розпал робочого дня висловити підтримку противладним силам приходять від двох до п’яти сотень осіб.

Такий спосіб самозаспокоєння, як свідоме применшення інформації про кількість протестувальників, влада в краї використовує не вперше. Раніше ним уже користувався один із заступників голови ОДА (перший), який «зумів порахувати» усіх до єдиного учасників мітингу на честь Дня Незалежності України, та ще й сказав, що вони «водили політичну козу» (оце так оцінка відзначення громадянами найголовнішого державного свята!)

Висновків три: або в буковинської влади геть кепсько з арифметикою, або вона займається самонавіюванням для самозаспокоєння. Або і те, й інше разом.

Оленка Зміючка

Джерело: bnbnews.com.ua