Буковинська опозиція відзначила День соборності, зібравшись на віче

Буковинська опозиція відзначила День соборності, зібравшись на віче

22.01.2013, 22:15

Представники різних політичних сил, яких об’єднала ідея соборності України, пройшли сьогодні ходою центральними вулицями Чернівців і зійшлися на велелюдне віче на Центральній площі міста. Віче відкрили молитвою на спомин тих, хто віддав життя за єдність і свободу України, - повідомили www.buknews.com.ua у Прес-службі обласної організації партії ВО «Батьківщина».

У виступах нагадали події січня 1919 року та закликали до єдності українців усієї держави.

«Я єсть народ, якого правди сила ніким звойована ще не була», - життєстверджуючими словами поета Павла Тичини розпочав свій виступ голова Чернівецької міської організації партії ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко. Заклик протистояти свавіллю влади, беззаконню він підкріпив упевненістю, що український народ – незламний.

«Ми відзначаємо не лише 94-ту річницю Соборності України, ми відзначаємо третю річницю від того часу, який могли би жити з новим Президентом України – Юлією Тимошенко, - зазначив голова обласної «Батьківщини молодої» Олександр Бербека. – Ми допустили до влади Януковича, ми допустили, що Юлія Володимирівна за гратами, тому наше завдання – зробити все, аби країна змінилася, а лідерка опозиції була на свободі!»

Прагнення «батьківщинівців» були підтримані їхніми побратимами по боротьбі за Україну. Над площею лунали українські пісні, а гасло «Слава Україні!» отримувало потужний відгук від учасників віча – «Героям слава!» Гімн України у виконанні всіх мітингувальників сколихнув площу.

1