Буковинська «Батьківщина» вимагає від правоохоронців розслідування провокації

Буковинська «Батьківщина» вимагає від правоохоронців розслідування провокації

10.08.2012, 16:29

Чернівецькою обласною організацією партії ВО «Батьківщина» направлено заяву про порушення виборчого законодавства на адресу начальника УМВС України в Чернівецькій області Миколи Харабари.

Йдеться про поширення 4 серпня на КП «МТК «Калинівський ринок» фальшивих агітаційних листівок, складених з виокритсанням елементів білборда Об’єднаної опозиції «ВО»Батьківщина» та  фотографій Івана Ринжука і Миколи Федорука.

Чернівецька обласна партійна організація «ВО «Батьківщина» заявила про те, що не має жодного стосунку до виготовлення та розповсюдження цієї провокаційної листівки.

Більше того, вищезазначена листівка виготовлена та розповсюджена з порушенням статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», адже виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборчих агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника, установу, яка здійснила їх друк, тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск  – заборонено.

Голова обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян просить правоохоронні органи терміново провести перевірку за вказаними фактами, встановити осіб, причетних до вищезазначених порушень Закону України «Про вибори народних депутатів України», та притягнути їх до відповідальності у встановленому чинним законодавством порядку. Про результати розгляду цієї заяви правоохоронців просять повідомити Чернівецьку обласну партійну організацію «ВО»Батьківщина» у встановлений законодавством строк.

Прес-служба Чернівецької обласної партійної організації "ВО Батьківщина"

1