Буковинська «Батьківщина» привітала село на Сторожинеччині з 400-літтям

Буковинська «Батьківщина» привітала село на Сторожинеччині з 400-літтям

29.09.2017, 22:10

Депутат фракції «Батьківщина» Чернівецької облради Світлана Фочук від імені фракції привітала мешканців Старих Бросківців на Сторожинеччині з 400-літтям села. Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», місцеві активісти територіальної громади отримали з рук депутатки на святкуванні ювілею  Почесні грамоти обласної ради.

На святкуванні, якому дощова погода тільки додала екстріму, було все: і виступи аматорських і професійних колективів і виконавців, і мистецька виставка,  і інтерактивне спілкування (на імпровізоване «дерево бажань» усі охочі чіпляли листочки з побажаннями), і навіть святкова лотерея з оригінальним виграшем – живим бараном. І звісно ж, відзначення активістів.

Грамоти обласної ради і вітання від усього депутатського корпусу та від фракції «Батьківщина» зокрема, за дорученням голови облради Івана Мунтяна представниця «Батьківщини» вручила місцевим медикам і освітянам. Прикметно, що всі нагороджені – жінки. Це завідувачка сільської амбулаторії Родіка Тимчук, директор Старобросківецького НВК Тетяна Гапей і вчителька цього ж закладу Оксана Прунь, а також директор Глибочківської школи, яка належить до цієї ж сільради, Лариса Реус.

З особливою теплотою згадує Світлана Фочук і сина подруги-«батьківщинівки» Марії Кордубан, Героя Юрія Чікала.

«Юрій Чікал віддав своє життя, захищаючи Україну від російського агресора на Сході, - каже Світлана Фочук. – Він учителював у Старих Бросківцях, а тепер тримає над ними – і над усією Україною – Небо…». 

1