Буковинку Ані Лорак хочуть позбавити українського громадянства

Буковинку Ані Лорак хочуть позбавити українського громадянства

25.02.2015, 20:08

Як повідомляє інформаційне агентство «Українські новини», депутат Верховної Ради Андрій Лозовий, який представляє Радикальну партію Олега Ляшка, закликав Державну міграційну службу України  позбавити громадянства народних артисток Кароліну Куєк (Ані Лорак) і Таїсію Повалій.

Андрій Лозовий зазначив, що Лорак і Повалій попри те, що Рада визнала Росію країною-агресором, відвідують ворожу державу, співпрацюють з ворогом, отримують нагороди і дають концерти, що неприпустимо.

Також Лозовий закликає Міністерство культури позбавити Повалій та Ані Лорак звання народних артисток. 

Натомість фан-клуб співачки Ані Лорак у Росії стрімко зростає. Наприклад, прихильники з Воронежа нагородили Кароліну за найкраще шоу.

Статуеткою артистка похвалилася у своєму Instagram, вочевидь, після того, як дала концерт у Воронежі 20-го лютого, пише Табло ID.
Фанати подарували Ані Лорак зірку, схожу на ту, що викрали в Чернівцях

"Спасибо моему фан-клубу за любовь и поддержку. Люблю", - підписала це фото Лорак.

Крім того, фанати Лорак подарували їй іменну зірку на кшталт тої, яку у січні викрали з Алеї слави у Чернівцях.

"Ну вот вернулась ко мне моя звезда. Очень трогательно получить такой подарок от вас", - також російською написала співачка, але не уточнила - від кого саме

Нагадаємо, спочатку зірку Кароліни у Чернівцях спаплюжили написами "ПТН ПНХ", а потім вона взагалі зникла. 

Буковинки Ані Лорак і Софія Ротару — у трійці лідерів рейтингу заробітків українських щірок у 2014 році. Про це пише видання "Вести".

Торік Ані Лорак заробила найбільше з-поміж усіх українців — 2,4 млн.доларів. Як пишуть "Вести", найбільше вона заробила на концертах, які їй організовував продюсерський центр Григорія Лєпса. Концерти пройшли переважно в Росії.

На другому місці рейтингу "Океан Ельзи" - 2 млн.дол

Третя — Софія Ротару — 1,5 млн.дол. Головним чином її доходи становили гонорари за новорічні корпоративи, а також від концертного туру по Росії.

Викрадену з Театральної площі зірку Ані Лорак на попереднє місце не повертатимуть

Місяць тому невідомі посеред ночі у центрі міста поцупили зірку Ані Лорак. Знайти злодіїв виявилось складніше, ніж тоді припускали і чиновники, і громадськість. Відтак, причина крадіжки металевої зірки також залишилась невідомою. Хтось вважає, це зробили прихильники співачки, щоб врятувати її зірку від демонтування. Інші певні, це недоброзичливці не дочекались законного знесення зірки і прибрали її самі. Досі таких гострих суперечок навколо буковинських зірок ніколи не виникало, каже секретар виконкому міськради Олег Стецевич.

 - Ніхто досі не ставив питання про те, що поведінка людини, яка має авторитет, чи мала авторитет, і є вихідцем із нашої області... Про порядок вилучення тих людей і тих відповідних знаків, які на Алеї зірок розміщувались. На жаль, такі події є, пов'язані з Ані Лорак, - зазначив Олег Стецевич, секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради.

 Ані Лорак стала першою буковинкою, яку громада визнала недостойною займати місце на Алеї зірок у Чернівцях. Спершу прибрали її у незаконний спосіб. Тепер позбавити співачку місця в центрі міста можна офіційно. Адже у положенні про Алею зірок відбулися зміни - його доповнили розділом про вилучення зірки.

 - Якщо є порядок встановлення, то повинен бути і порядок вилучення. Якщо нема такого порядку, то, відповідно, діє принцип анархії, - підкреслив Олег Стецевич, секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради.

 Як це і сталось з Ані Лорак. Крадіжка зірки і стала головною причиною внесення змін до положення, каже Стецевич. У ратуші більше не хочуть спонтанного варварства.

 Надалі імена зіркових буковинців можна буде забрати з площі за судимість, позбавлення їх почесних звань та нагород, некоректні висловлювання, дії чи бездіяльність, що дискредитують їх перед територіальною громадою, як у випадку Ані Лорак. Якщо спеціальна комісія при міськраді все ж вирішить позбавити співачку зірки офіційно, її ім'я більше ніколи не повернуть на Алею. Повідомляє ТВА.

 З Алеї зірок зніматимуть зірки артистів, які образять чернівчан

У Чернівцях затвердили Положення про Алею зірок, в якому передбачено, в яких випадках відомих особистостей вшановуватимуть "зірками", і за яких умов ці "зірки" можна буде демонтувати. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Міський голова затвердив Положення про Алею зірок в Чернівцях та склад комісії з визначення претендентів для вшанування на Алеї. До складу цієї комісії увійшли представники виконавчих органів міської ради, чернівецькі митці, артисти та науковці. 

Згідно Положення, Алея зірок заснована з метою пошанування імен людей, які своєю працею внесли вагомий вкладу у розвиток, популяризацію та збереження культурно-мистецької спадщини, підвищення іміджу і прославлення Чернівців на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Відкриття пам’ятного знаку “зірки” відбувається один раз у два роки з нагоди Дня міста Чернівців із вручення Свідоцтва особам, імена яких вшановуються на Алеї зірок, або їх родичам. 

Висунення претендентів здійснюють колективи установ культури і мистецтва, освіти, творчих спілок, культурологічних громадських організацій, навчальних закладів та інших організацій. 

Критерії для претендентів: 

– діяч музичного та театрально мистецтва (співак, музикант, композитор, поет-пісняр, актор, режисер); 

– має народне визнання, державні нагороди та почесні звання.

Рекомендовані кандидатури розглядаються комісією, яку очолює Чернівецький міський голова. Визначення претендентів для вшанування на Алеї зірок здійснюється згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради. 

Також в Положенні визначено умови, за яких відбувається вилучення з Алеї зірок імені видатної особистості:

– порушення видатною особистістю Конституції та Законів України, що доведено у встановленому судом порядку;

– позбавлення її державних нагород та почесних звань; 

– вчинення нею дій або бездіяльність, які дискредитують її перед територіальною громадою; 

– некоректні висловлювання особистості, які посягають на честь, гідність або репутацію територіальної громади та народу України. 

Вилучення імені з Алеї зірок здійснюється відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради.

Як відомо, у Чернівцях невідомі демонтували зірку співачки Ані Лорак. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Полуумный Банит украл звезду с театрально площади для того, чтобы потом подарить ее Ани Лорак.
avatar

Сева

25 лютого 2015 18:21