Буковинка Пушко-Цибуляк розповіла, чому програла вибори на Луганщині: 'Такий хаос на Буковині складно уявити'

Буковинка Пушко-Цибуляк розповіла, чому програла вибори на Луганщині: "Такий хаос на Буковині складно уявити"

21.07.2016, 21:03

Уродженка Чернівецької області, кандидат-самовисуванець на парламентських виборах на Луганщині Єлизавета Пушко-Цибуляк розповіла про те, які фальсифікації залучали на її виборчому окрузі.

Про це вони повідомила у коментарі molbuk.ua

"Це був якийсь шквал, що пронісся над Луганщиною. Були масові підкупи, масові концерти. 107 кандидатів, з яких 90% - технічні. Завалили область макулатурою з рекламними листівками, антиагітаційними матеріалами. Найбільш жахливе те, що члени комісії у неділю вранці були замінені іншими членами. Це викликало, звичайно, хаос", - каже вона.

"Я би сказала, що вибори пройшли по Луганщині, як ураган, - розповідає Пушко-Цибуляк. - Прозорого і демократичного волевиявлення не було. А те, що було, не можна назвати виборами. Це був якийсь шквал, який пронісся над Луганщиною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буковинка Пушко-Цибуляк не здобула навіть 1 відсотка підтримки на довиборах до Верховної Ради від Луганщини

Кандидат розповіла, що ряд політичних партій і кандидатів-самовисуванців подали позови до суду про визнання рішення ОВК незаконним.

"У мене довірена особа цим також займається. Але ЦВК вже озвучила переможця. Такий хаос, який ми там побачили, на Буковині складно уявити", - сказала пані Єлизавета.

Буковинка каже, що вона практично не вкладала жодних ресурсів у організацію передвиборчої кампанії.

- У моїй бригаді були мешканці зруйнованого будинку. 77 з них погодилися бути спостерігачами, - каже Пушко-Цибуляк. - Вони сформували агітаційні безкоштовні волонтерські бригади, які їздили по районах, агітували на своєму прикладі - що уже два роки їхня проблема по компенсації за зруйноване житло не вирішувалась, але в час мого перебування на посаді у Луганській ОВЦА це питання було вирішене. 

- Працювати з людьми було, безперечно, складно, - каже вона. - Бо це, практично, межа війни і миру: вчителі й лікарі працюють на передовій під ворожим прицілом. І вони отримують такі ж самі гроші, як і їхні колеги на мирній частині України. Я, між іншим, піднімала питання перед урядом - щоби вчителі і працівники медичної сфери отримували бодай подвійну зарплату. Бо це зона ризику.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Я думаю, буковинці добре знають цю пані, тому їх не може здивувати той результат, який вона отримала на виборах! Це вже не перший її похід на ВР і завжди хтось винен у тому, що переміг хтось інший. Але 88 голосів "за", як на цих виборах, - це таки показник! :))Можна дурити себе, але виборці цього разу зробили правильний вибір, не проголосувавши за верескливого кандидата, що вважає себе видатним державним діячем! :))

avatar

Виборець

21 липня 2016 19:54

агов пани писаки а самим попробувати слабо??? Бо як кажуть пи.... ти не Мишки таскати

avatar

Правда

21 липня 2016 22:52

:) Шановний "Правда", спробувати самому що?

А про мішки - згоден, саме цим пані і займалась всі 8 місяців перебування на посаді, не кажучи вже про пердвиборчу кампанію! А судячи зі статті, продовжує займатися і далі... :))

avatar

Виборець

22 липня 2016 08:28