Буковинець знайшов гігантський гриб-дощовик вагою майже у 2 кг

Буковинець знайшов гігантський гриб-дощовик вагою майже у 2 кг

14.09.2017, 19:36

Гриб-гігант вагою майже у 2 кг став черговим грибним трофеєм Анатолія Головатого. 

 Багато хто з лісівників, подивившись на дивовижну знахідку нашого колеги Анатолія Головатого, з доброю посмішкою згадає свої дитячі футбольні змагання на толоках. Великі гриби-дощовики, білі за кольором, округлі за формою і міцні на удар, ідеально замінювали футбольний м’яч.

Але дощовиком Анатолія Івановича, вагою майже у 2 кг, знайденого на Хотинщині, у футбол не пограєш. На нього можна тільки дивитися і захоплюватися.

Маємо на увазі гриб, хоча хто як хоче – фото «Анатолій Іванович з грибом» гарне в усіх відношеннях. Ще, кажуть можна їсти. Якщо приготувати зі знанням кулінарної справи, буде смачно і навіть корисно.

«Знайшли цього диво-гриба біля свого городу, коли із зятем прибирали траву,– розповідає Анатолій Іванович. – Ніякої «хімії» на свій город ніколи не сиплемо, вирощуємо тільки натуральні продукти. Тому запевняю, що цей гігант виріс біля нас без усякого допінгу. Таких величезних грибів у моїй багаторічній практиці грибника ще не було».

 На фото прес-служби Чернівецького ОУЛМГ: Анатолій Головатий зі своєю дивовижною знахідкою – гігантським грибом-дощовиком.

ДОВІДКОВО

На чернівецьких ринках з’явилися у продажу гриби.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, в асортименті торговців ринків є білі гриби, підберезники, маслюки.

При вході на ринок "Нижній" у Чернівцях декілька жінок тооргують маслюками. Ціна - 30-80 гривень.

- Білі гриби зараз є лише в горах. Як-от, в Путильському чи Вижницькому районах, - каже продавчиня Інна, що збирає гриби на Сторожинеччині. - У наших же лісах зараз є лише маслюки, підберезники.

Подекуди з’являються вже й опеньки.

За білими грибами на ринок продавці радять приходити з самого ранку. Бо їх дуже швидко розкуповують. Середня вартість за кілограм білих - 130 гривень.
На ринках Чернівців з’явилися гриби: продають від 30 до 130 грн за кілограм

На ринках Чернівців з’явилися гриби: продають від 30 до 130 грн за кілограм

На ринках Чернівців з’явилися гриби: продають від 30 до 130 грн за кілограм

1