Буковинець з фальшимивими  документами намагався перетнути кордон у 'Порубному'

Буковинець з фальшимивими документами намагався перетнути кордон у "Порубному"

18.07.2023, 12:52

Для безперешкодного перетину державного кордону, 22-річний чоловік пред’явив правоохоронцям фальшиву довідку та посвідчення.

Правопорушнику за скоєне загрожує до п’яти років позбавлення волі.

12 липня слідчі відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції задокументували протиправні дії 22-річного жителя села Чорногузи на контрольно-пропускному пункті «Порубне» у селі Тереблече.

Поліцейські з’ясували, що чоловік замовив у невідомої особи документи, які б дозволили йому виїхати за кордон під час дії воєнного стану в Україні. В подальшому фігурант, під час проходження митного контролю, пред’явив співробітникам прикордонної служби підроблені документи: тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність його до військової служби.

Наразі  слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили порушнику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1