«Її ще можна було врятувати»: на Буковині КОРД під час слідчих дій застрелив домашнього собаку(+ВІДЕО)

«Її ще можна було врятувати»: на Буковині КОРД під час слідчих дій застрелив домашнього собаку(+ВІДЕО)

07.05.2020, 12:54

У Чернівцях під час слідчих дій поліцейський використав зброю для знешкодження тварини, яка накинулася на спецпризначенця. 

За цим фактом було проведене службове розслідування для надання оцінки діям правоохоронця.

 5 травня працівники КОРДу були залучені для проведення слідчих дій в рамках розслідування кримінального провадження за фактом виготовлення та розповсюдження наркотичних речовин. Під час санкціонованого обшуку в помешканні фігурантів кримінальної справи на спецпризначенців накинулася собака, яку нацькував господар.

 Дії тварини загрожували здоров’ю і життю поліцейського, тому співробітник КОРДу використав вогнепальну зброю для знешкодження тварини, керуючись статті 43 та частиною 13 статті 46 Закону України "Про Національну поліцію".

 Згідно із проведеною перевіркою, дії спецпризначенця визнали необхідними та правомірними в тій ситуації, що склалася. До того ж, інформація, яка поширюється в мережі Інтернет щодо перебування дітей в кімнаті під час пострілу, не відповідає дійсності.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
 
Водночас зоозахисниця Анжела Косован на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє іншу версію подій.
 
Про це повідомляє molbuk.ua.
 
"Вчора біля 19.00, поліціянти КОРД увірвались до приватної будівлі в селі Коровія Чернівецької області. Вхідні двері оселі були незачинені. Назустріч непрошеним гостям вийшла хазяйська породиста собака, яка перебувала на останньому терміні вагітності (ось-ось мала народити), вона не кидалась на поліціянтів, а тільки гавкала. Вони відразу почали в неї стріляти впритул бойовими набоями! Це все відбувалося на очах двох маленьких діточок (одному 6 років, другому 6 місяців), які знаходились поруч і кулі могли влучити в них", - йдеться у дописі.

За словами волонтерки, одна з куль "прошила" тіло тварини.

"Собачку важко поранили: один вистріл пройшов наскрізь. Вона почала стікати кров’ю, цуценята рухалися у неі в животі. Приблизно чотири години вона страждала і була ще жива, ЇЇ і цуценят ще можна було врятувати!!! Хазяйка благала поліціянтів викликати ветеринарного лікаря, але марно, вони були невблаганні. Все це відбувалось на очах дітей - море крові, страшний стогін, конвульсії та смерть улюблениці", - пише Анжела Косован.
кімнаті під час пострілу, не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

1