Буковинець намагався винести за кордон повний рюкзак марихуани

Буковинець намагався винести за кордон повний рюкзак марихуани

03.12.2020, 09:59

Судитимуть буковинця, який намагався перетнути митний кордон  України з повним рюкзаком марихуани

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно 32-річного жителя Новоселицького району за фактом замаху на здійснення контрабанди наркотиківу великих розмірах (ч.2 ст.15, ч.2 ст. 305 КК України) та їх незаконне придбання і  зберігання ( ч.2 ст. 309 КК України).

За даним слідства, у вересні цього року вказаний громадянин намагався в незаконний спосіб перетнути державний кордон України та перенести близько 1кг висушеного наркотичного зілля (марихуани) на територію сусідньої країни. 

Правопорушника затримали прикордонники та співробітники поліції за 400 метрів від кордону з Румунією, в районі села Тарасівці Новоселицького району.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводилось СВ Управління СБ України в Чернівецькій області.

За скоєне правопорушнику загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Також за зберігання та збут  наркотиків судитимуть жителя Новоселличини 

Сторожинецькою місцевою прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Новоселицького району, за фактом вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного з незаконним обігом наркотиків (ч. 3 ст. 307 КК України). 

За даними слідства обвинувачений незаконно зберігав у себе в помешканні канабіс у великих розмірах, який збував іншим громадянам. 

Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання від 9 до 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

1