Буковинець Матіос спрогнозував вирок Януковичу до квітня

Буковинець Матіос спрогнозував вирок Януковичу до квітня

16.03.2017, 20:36

Юрій Луценко збирається особисто виступати зі звинуваченнями на суді.

 Обвинувальний акт у справі про державну зраду Віктора Януковича буде направлено до суду до кінця місяця, вирок у справі очікується до квітня, заявив заступник генпрокурора Анатолій Матіос в ефірі "5 каналу" "Ми плануємо, що до кінця січня обвинувальний акт буде в суді. І, з огляду на кількість свідків, матеріалів і доказів які ми будемо надавати, я думаю, що за два місяці ми вийдемо на вирок суду першої інстанції", - сказав він. За словами Матіоса, генпрокурор Юрій Луценко має намір особисто представляти державне обвинувачення, пише www.segodnya.ua.

Нагадаємо, 28 листопада Луценко в Святошинському райсуді Києва повідомив, що Януковичу оголошено підозру в державній зраді. Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом, як зазначив Луценко, це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

ДОВІДКОВО:

Український парламент продовжив строк заочного суда над особами, яких не розшукує Інтерпол. Відповідний законопроект підтримали понад 250 депутатів. Він дозволить зокрема заочний суд над Віктором Януковичем.

Верховна Рада України скасувала 15 квітня 2017 року як кінцевий термін застосування заочного суду до осіб, що не перебувають в розшуку Інтерполу. За прийняття в цілому законопроекту 5610 проголосували 252 депутата за мінімально необхідних 226. Про це у четвер 16 березня повідомив український парламент.

Даним законопроектом виключається норма, відповідно до якої тимчасово, до 15 квітня 2017 року, було можливо проводити заочне розслідування й засудження осіб, що не перебувають у розшуку Інтерполу, переховуються від правосуддя більше 6 місяців або перебувають на тимчасово окупованих територіях. Крім того, дозволено застосовувати заочне засудження не лише одного, а й кількох підозрюваних.

Скасовано норму, відповідно до якої Генпрокуратура протягом двох років після створення Держбюро розслідувань втрачала функцію слідства. Максимальний термін досудового розслідування й утримання під вартою підозрюваного залишився незмінним - 12 місяців.

Раніше Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про достатність доказової бази для заочного притягнення до відповідальності за державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.  

http://www.dw.com/

1