Буковинець, який убив дружину і задушив півторарічну доньку, сидітиме довічно

Буковинець, який убив дружину і задушив півторарічну доньку, сидітиме довічно

04.08.2021, 16:02

Як приклад,  ювенальні прокурори домоглись справедливого покарання для вбивці 1,5-річної Тоні Пасюк з села Заволока колишнього Сторожинецького району.

Дитину задушив рідний батько, після того як вбив її матір. Чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі.

Довічно сидітиме 21-річний вбивця 8-річної Анни-Марії Гушуватої та її матері. Кривдник виявився сином та братом потерпілих. 

До 6 місяців арешту засуджено буковинця, який вчиняв психологічне насильство над своєю дружиною. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буковинець вбив свою дружину та малолітню дитину і здався поліції

Нагадаємо, протидію кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством відносно жінок, чоловіків та дітей визначено пріоритетом роботи органів прокуратури на 2021рік.

За перше півріччя цього року у Чернівецькій області зареєстровано 91 кримінальне провадження, пов’язане з домашнім насильством та 23 провадження проти статевої свободи та статевої недоторканості осіб.

Безпосередньо за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство) обліковано 72 кримінальні провадження (проти 47 за аналогічний період минулого року). Потерпілими від вказаної категорії злочинів та проступків визнано  89 осіб (77 жінок, 8 чоловіків та 4 дітей). 

До суду скеровано 58 кримінальних проваджень. 

Основним завданням прокурорів при розгляді таких справ є  ефективне відстоювання інтересів потерпілої сторони, притягнення винних осіб до відповідальності. 

1