Буковинець Георгій Гарас у Книзі рекордів України!

Буковинець Георгій Гарас у Книзі рекордів України!

26.12.2016, 19:55

Маємо гарну звістку, добрий подарунок до Нового року: колективний проект цьогорічної виставки «Вишиваний дивотвір» - «Обрус Гараса» зареєстровано в Книзі рекордів України  в категорії «Мистецтво, вперше, розміри».

Дипломи отримали автор ідеї та координатор проекту  Олена Чайка і директор рукодільної мережі «Санта « Одарка Кучерява.

Нагадаємо, що в рамках святкування 115-ї річниці з дня народження  самобутнього буковинського художника-орнаменталіста  Георгія Гараса учасниками  традиційних виставок «Вишиваний дивотвір», які організовує рукодільна мережа «Санта», було презентовано унікальний «Обрус Гараса» - колективний твір, в якому використано  різні орнаменти  одного автора, створені в різні періоди  його життя , - своєрідна вишита на полотні вишита біографія митця. В проекті взяло участь 35 майстрів з Чернівецької і сусідніх областей.

 «Обрус Гараса» і паспорт до нього було урочисто представлено на цьогорічній  виставці «Вишиваний дивотвір» відтак подаровано чернівецькому Художньому музеєві, де традиційно відбуваються усі виставки «Вишиваного дивотвору».

Вітаємо усіх учасників проекту з таким широким визнанням  творчості нашого земляка, освітнього мистецького проекту  майстрів народного мистецтва!

1