Буковинець живцем спалив співмешканку, щоб вона «не дісталась» іншому

Буковинець живцем спалив співмешканку, щоб вона «не дісталась» іншому

18.01.2016, 20:43

На Поділлі за причетність до особливо тяжкого злочину до суворої кримінальної відповідальності нещодавно притягнуто 62-річного уродженця Хотинського району. 

Про це BukNews повідомив Володимир Драюк.

Уже згодом у залі засідання Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області буде встановлено, що наш земляк свого часу зійшовся із жителькою місцевого с. Колибаївка. Та їх спільне перебування під одним дахом тривало із «перемінним успіхом» – пенсіонер помічав, що його обраниця час від часу звертає увагу й на інших офіційних претендентів на її руку та серце. Тому на ґрунті ревнощів між ними не раз виникали суперечки та з’ясування стосунків «силовими методами», а 10 червня 2014 року, коли господарка оселі заявила, що припиняє їх подальше проживання, оскільки планує поєднати свою долю із колишнім однокласником, - вирішив поквитатись із «зрадницею» більш радикальним шляхом. 

Тож, перебуваючи у нетверезому стані, заніс до кімнати посуд із 700 грамами легкозаймистої рідини (бензину), навмисне вихлюпнув її на тіло жінки, яка мирно відпочивала на дивані, та підпалив... Переконавшись, що полум’я почало набирати «сили», закрив вхідні двері будинку на ключ і місце злочину поспіхом залишив. 

Знемагаючи від пекучого болю, намагаючись збити полум’я та врятуватись, потерпіла розбила скло вікна, отримавши при цьому поранення ліктьового суглобу та передпліччя. Зрештою, із палаючої кімнати все ж вибралась, однак від «множинних опіків, що покрили 67% поверхні тіла та верхніх дихальних шляхів» в опіковому відділенні Хмельницької обласної лікарні, незважаючи на активні реанімаційні заходи медиків, через дві доби померла...

У ході тривалого розгляду матеріалів кримінального провадження пенсіонер постійно змінював свої покази. Зокрема, намагався переконати, що суджена сама пролила на себе бензин, а він випадково запалив запальничку. Та показами свідків, результатами численних експертиз був викритий у безпосередній причетності до даного кримінального правопорушення у повному обсязі і за умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з особливою жорстокістю, був позбавлений волі на довгих чотирнадцять літ і зим. 

Цим же вердиктом суд присяжних зобов’язав вбивцю відшкодувати медичному закладу витрати на лікування потерпілої від злочину у сумі 1 тис. 040 гривень. 

Володимир Драюк, ТУ ДСАУ в Чернівецькій області

1