Буковина знову повернулася до 'помаранчевої' зони (+коментар Гопко)

Буковина знову повернулася до "помаранчевої" зони (+коментар Гопко)

24.11.2021, 17:22

В Україні вже 19 регіонів з показниками "червоної" зони.

В Україні станом на 24 листопада у "червоній" зоні епідемічної небезпеки перебувають 19 регіонів. Ще чотири області - "помаранчеві", дві - "жовті".

Про це свідчать дані МОЗ.

Згідно зі статистикою, до "червоної" зони карантину належать: м. Київ, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

"Жовтими" вдається втриматися Кіровоградській і Тернопільській областям. До "помаранчевої" зони тепер належать - Закарпатська, Полтавська, Харківська області і додалася Буковина.

Наталя Гопко, головна санітарна лікарка Буковини:

«Ми перевищили показник, який показує кількість госпіталізованих на 100 тисяч населення за 7 останніх днів. Ми говорили й раніше, що цей показник тримався на високому рівні, коли всі інші цифри були на рівні норми для жовтої зони.

За позавчорашню добу і вчора відповідно в таблиці даних МОЗ наш показник був вищий за граничне значення, за 60, тому колір змінюється, коливається між жовтим та помаранчевим. Це означає, що один з індикаторів є доволі нестабільним. Власне, це ми й мали на увазі, коли говорили, що розслаблятись зарано. Попри те, що кількість випадків щодня зменшується, помітна тенденція до зниження - динаміка госпіталізацій висока, тримається на високому рівні. Щодня ми маємо десятки пацієнтів, яких необхідно лікувати в умовах стаціонару.

Знову ж таки, у нас останні місяці на території області розповсюджувався штам Дельта, це зумовило важкість перебігу  у більшої кількості людей. Відповідно зросла кількість госпіталізацій. До абсолютного заспокоєння, що ситуація на Буковині стабільна, підстав немає».

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1