Буковинські рухівці відзначать ювілей Чорновола

Буковинські рухівці відзначать ювілей Чорновола

22.12.2012, 19:25

24 грудня Україна відзначає 75-ту річницю з дня народження видатного державного та громадського діяча, борця за незалежність України, депутата України першого, другого та третього скликань, одного із лідерів українського правозахисного руху, журналіста, багаторічного лідера та голову Народного Руху України, Героя України, В’ячеслава Максимовича Чорновола!

 Як повідомив на своїй сторінці у ФБ Степан Терновецький, у зв’язка з цим, Чернівецька обласна організація Народного Руху України 2 грудня провела засідання проводу НРУ, де було прийнято рішення провести ряд заходів присвячених 75-й річниці В. М. Чорновола в нашій області.

М. Чернівці Круглий стіл, фільм про життя та діяльність Вячеслава Чорновола.

Чернівецька обл. Кіцманський район, смт. Лужани

23 грудня о 14.00 Покладання квітів до меморіальної дошки В’ячеслава Максимовича Чорновола, вечір пам’яті.

23 грудня о 14.00 Чернівецька обл., Путильський р-н, с.Усть-Путила.  Відкриття меморіальної дошки В’ячеслава Максимовича Чорновола, вечір пам’яті.

Нагадаємо, у березні 2012 Генпрокуратура поновила слідство у справі про загибель Чорновола. В'ячеслав Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся на шосе з КамАЗом. Обставини смерті одного з найяскравіших українських політиків залишаються досі невизначеними. Син загиблого, народний депутат Тарас Чорновіл стверджує, що у слідства є факти, які підтверджують, що його батька убили. Він уже кілька разів зустрічався з Віктором Пшонкою і дав дозвіл на ексгумацію тіла лідера НРУ.

Ухвалою Генеральної прокуратури головою експертної комісії, яка проводила різногалузеві експертизи в процесі провадження кримінальної справи за фактом загибелі В’ячеслава Чорновола було призначено Віктора Бачинського  – начальника обласного судово-медичного бюро, головного судово-медичного експерта Чернівецької області, завідувача кафедри судової медицини та медичного правознавства Буковинського державного медичного університету, доктора медичних наук, професора, заслуженого лікаря України.

В інтерв'ю регыональним ЗМІ Віктора Бачинський повідомив, що "факт проведення експертизи, характер її проведення і навіть склад експертної комісії були настільки засекречені, що півроку охоронці з підрозділу «Альфа» СБУ, «Беркут» МВС цілодобово охороняли мене і мою сім’ю, а також членів комісії та їхні сім’ї. На часі експертні дії завершено – виконані експертизи передано до Генеральної прокуратури". На уточнююче запитання, чи є щось нове і цікаве, пан Бачинський відповів: "Скажу вам – насправді і нове, і цікаве. Громадськість довідається про це після судових слухань. Я, як ви розумієте, не уповноважений розголошувати таємницю слідства".

1