Буковина: відомі результати виборів у 4 ОТГ області

Буковина: відомі результати виборів у 4 ОТГ області

25.12.2018, 21:23

Найбільше мандатів у громадах отримала «Батьківщина» – 39, друге місце по представництву має «Народний фронт» – 15, третє – Радикальна партія Олега Ляшка, представники якої отримали 9 мандатів.  Троє з чотирьох голів ОТГ були обрані як самовисуванці. Інформацію, щодо результатів отримано з ТВК.  У виборчих комісіях не було складено жодного акту про порушення.

 Хотинська ОТГ

Найбільше представництво отримала партія «Батьківщина» – 5 мандатів.  По 4 мандати у «Самопомочі» і «Нашого краю», по 3 у Радикальної партії, УКРОПУ та «Народного фронту», по 2 у Партії зелених України та Аграрної партії України.

Хотинська міська виборча комісія зареєструвала 8 кандидатів на посаду Хотинського міського голови.  Перемогу здобув Микола Головльов, 1972 р. н. , освіта вища, безпартійний, Хотинський міський голова, самовисування, місце проживання – Хотин. За нього проголосувало 1835 виборців тоді як за найближчого конкурента – 723. Явка на виборах  – 40,5%

Чагорська ОТГ

На першому місці «Батьківщина» – 11 мандатів, на другому «Народний фронт» – 10.   2 мандати у Радикальної партії Олега Ляшка та один у УКРОПУ.  На посаду сільського голови було зареєстровано одного кандидата– самовисуванця Георгія Коблюка.  Він і здобув перемогу на виборах, отримав 2731 голос, що складає 97% від всіх голосів.  Явка на виборах – 33,4%.

Ставчанська ОТГ

«Батьківщина» отримала  9 мандатів, 2 Радикальна партії Олега Ляшка та по одному – УКРОП та Аграрна партія України.  На посаду сільського голови було зареєстровано 5 кандидатів.  Перемогу здобув представник ВО «Батьківщина» Іван Тодорович.  Явка на виборах – 53,7%.

Неполоковецька ОТГ

14 мандатів отримала «Батьківщина», по 2 мандати у БПП «Солідарність», Радикальної партії та «Народного фронту».  По одному мандату в Аграрної партії України та ВО «Свобода».

Самовисуванці отримали три мандати в громаді.   2 кандидати набрали однакову кількість голосів (1 – «Народний фронт", а інший самовисуванець).

На посаду селищного голови було зареєстровано 4 кандидата.  Перемогу здобув Григорій Храпко, самовисуванець,  голова села Берегомет.  Явка на виборах –  48,4%.

 «У зв’язку з тим, що у Неполоковецькій ОТГ на одному окрузі 2 кандидати набрали однакову кількість голосів (1 – «Народний фронт", а інший самовисуванець), тепер відповідно до частини 6 статті 85 ЗУ "Про місцеві вибори", "територіальна виборча комісія призначає повторне голосування по цих кандидатурах"» – зазначає координатор ОПОРИ у Чернівецькй області Тарас Прокоп.

 Результат по партіям наступний:

«Батьківщина» отримала у загальному по ОТГ – 39 мандатів.  На другому місці «Народний фронт» – 15 мандатів.  9 мандатів у Радикальної партії Олега Ляшка.  6 мандатів у кандидатів самовисуванців.  5 мандатів у партії УКРОП.  По 4 мандати у Аграрної партії України, партії «Самопоміч» та «Наш край».  По 2 мандати у Партії зелених України та БПП «Солідарність».  Та один мандат у ВО «Свободи».

 

  Нагадуємо, що у неділю, 23 грудня 2018 року, у 78 об’єднаних територіальних громадах (9 міських, 16 селищних, 53 сільських ОТГ) в 13 областях України відбулися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.  До складу цих 78 ОТГ  увійшли 345 місцевих рад (міських – 9, селищних – 19, сільських – 317).  Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах змогли взяти участь близько 453 тисяч виборців.   Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення цих виборів, становить 20 млн 77 тис.  500 гривень, повідомляє ЦВК.

 Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях.  Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

 За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій обасті

Пащак Марія,

комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області 

1


КОМЕНТАРІ (1)

І не допомогли фронтовим кулявлобам досягнути кращого результату ані власний пропагандистській телеканал,  ані продажні сайти та газетки. 

avatar

Народ

26 грудня 2018 01:49