Буковина - у рівні потенційної загрози тероризму, - СБУ (оновлено о 13.23)

Буковина - у рівні потенційної загрози тероризму, - СБУ (оновлено о 13.23)

12.08.2016, 12:29

СБУ встановила рівні терористичної загрози для регіонів України. Чернівецька область - "синій" рівень, що означає "потенційна загроза".

Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

У зв'язку із загостренням ситуації на адміністративному кордоні з АР Крим та у районі проведення антитерористичної операції, згідно з вимогами пункту 8 постанови Кабінету міністрів України від 18.02.2016 № 92, Служба безпеки України інформує про прийняття рішення щодо встановлення наступного рівня терористичних загроз:

"ЧЕРВОНИЙ" – Донецька та Луганська області, АР Крим; 

"ЖОВТИЙ" – Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська області; 

"СИНІЙ" – Дніпропетровська, Закарпатська, Рівненська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Київська області та м. Київ; 

"СІРИЙ" – Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська області. 

Зазначена постанова є відкритою, громадяни можуть ознайомитись із заходами, що вживаються суб'єктами боротьби з тероризмом відповідно до визначених рівнів терористичних загроз.

Міський голова Чернівців пояснив, що означає поділ регіонів України на рівні ймовірної терористичної загрози.

Про це Олексій Каспрук повідомив у коментарі журналісту molbuk.ua 

Зокрема, він роз’яснив, чому Чернівці потрапили до територій з потенційною загрозою терактів і що це означає для чернівчан.

"СБУ для кожного регіону визначило рівень терористичної загрози. Чернівецька область і місто Чернівці за цим розподілом позначені синім кольором, а отже віднесені до регіонів з потенційною загрозою терактів. Це означає, що є інформація про можливість підготовки терористичного акту й на території Чернівецької області, яка потребує перевірки та підтвердження".

Він розповів, що у такій ситуації спецслужби та органи влади проводять необхідні заходи захисту і підготовки.

"Спецслужби своє роблять, ми робимо своє… Підсилюються охоронні заходи у місцях масового скупчення населення. Проводяться запобіжні, режимні, організаційні, роз’яснювальні заходи", - повідомив Олексій Каспрук.

Водночас мер Чернівців закликав чернівчан не панікувати і бути пильними.

"Синій - це не найвищий рівень загрози. Є ще червоний і жовтий, але громадянам необхідно бути максимально пильними. Оперативно повідомляти в правоохоронні органи про підозрілі об’єкти, речі, людей, за можливістю уникати місць масового скупчення людей", - зазначив міський голова.

Водночас він зауважив, що те, що Чернівецька область потрапила до територій з потенційною загрозою терактів й через те, що є прикордонним регіоном.

1