Буковина стала першим регіоном, де завантаженість ліжок у лікарнях перевищила 50%, - МОЗ

Буковина стала першим регіоном, де завантаженість ліжок у лікарнях перевищила 50%, - МОЗ

19.06.2020, 14:43
Станом на 18 червня Київ і десять областей України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, до ослаблення карантинних заходів не готові м. Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернівецька області.

Чернівецька область перевищує показники відразу двох вимог - в області показник інцидентності (37,95), а завантаженість опорних по COVID-19 лікарень становить 52,37% при 50% дозволених.

В міністерстві відзначили, що всі області відповідають критерію кількості тестування на коронавірус на 100 тис. населення.

Нагадаємо, у Чернівецькій області за минулу добу померли дві жінки, які мали важкі форми двобічної пневмонії. В одної з них коронавірус був підтверджений, а інша - мала підозру на COVID-19.  Про це пише ІА АСС із посиланням на пресслужбу Чернівецької ОДА.

Зокрема, зазначається, що померла жителька Кіцманського району 1937 року народження із підтвердженим коронавірусом. Вона мала також низку супутніх захворювань – гіпертонію, ішемію, кардіосклероз та цукровий діабет.

Крім того, померла також і 57-річна мешканка Новоселицького району. Вона мала підозру на коронавірус та цукровий діабет. 

Загальна кількість зареєстрованих летальних випадків від коронавірусу на Буковині – 171.

фото: reuters
1