Буковина: Спостерігача ОПОРИ не пустили на засідання комісії на виборчій дільниці

Буковина: Спостерігача ОПОРИ не пустили на засідання комісії на виборчій дільниці

17.12.2016, 21:29

У селі Банилів-Підгірний, що у Сторожинецькій громаді Буковини, члени дільничної виборчої комісії не дозволили спостерігачу ОПОРИ бути присутнім на своєму засіданні, а також проводити там відео- та фотозйомку. Спостерігач написав заяву до поліції.

 На виборчій дільниці №730347, що розташована на центральній вулиці села Банилів-Підгірний у приміщенні Народного дому, члени комісії не дозволяли спостерігачу ОПОРИ перебувати на засіданні 16 грудняю. На тому засіданні здійснювався підрахунок отриманих бюлетенів для голосування, що пройде у громаді 18 грудня.

 За версією голови комісії Людмили Уреке, офіційний спостерігач не має права перебувати на засіданні ДВК. Окрім цього було усно сказано, що офіційний спостерігач нібито заважає працювати комісії. Також спостерігачу ОПОРИ намагались заборонити здійснювати фото- та відеозйомку та відмовилися надавати для ознайомлення офіційну документацію комісії.

 Окрім цього, спостерігачем ОПОРИ зафіксовано друковані агітаційні матеріали прямо на вході до приміщення цієї виборчої дільниці. Це суперечить законодавству, оскільки розміщення агітації у приміщенні органів влади та й, власне, на ДВК, забороняється. На зауваження спостерігача члени комісії сказали, що вважають, нібито «друковані агітки розміщені не на території дільниці, а на будівлі Народного дому».

 Офіційний спостерігач ОПОРИ написав заяву до правоохоронних органів, яка розглядатиметься Сторожинецьким відділом поліції ГУНП в Чернівецькій області.

ОПОРА нагадує, що згідно з вимогами частини 9 статті 66 Закону України «Про місцеві вибори»:

 Офіційний спостерігач від громадської організації має право бути присутнім на засіданнях виборчих комісій та здійснювати фото- та кінозйомку, аудіо- та відеозапис, не порушуючи при цьому таємниці голосування. 

 Згідно з частиною 9 статті 60 цього ж Закону:

 Забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.

 За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Чернівецькій області

1


КОМЕНТАРІ (3)

І що то йому дало.  Завтра так само пошлють.

avatar

???

17 грудня 2016 21:45

Добре зробили, тому що опора за  одних пише що порушують, а за інших замовчує це раз, а друге, треба вживати відповідних заходів до порушників, а не тільки константувати і все залишається так як є. Яка ефективність роботи Опори.

avatar

Виборець

18 грудня 2016 11:11

   Тарас Прокоп, как и Надя Бабинская (Вірна) - не могут претендовать на объективных представителей "ОПОРЫ". И это ещё мягко сказано - их покрывательство своих (знакомых, друзей) правонарушителей местных выборов 2015 года, особенно в СМИ (того же, продажного Зарайского!!!), а также отдельных кандидатов указывает не только на преступную избирательность местной "ОПОРЫ", но и на полное отсутствие у них (Прокопа и Бабинской) хотя бы остатков совести, и, как следствие, виляние задницей, заискивание и угодничество власти. Своими пиарными действиями ОНИ НЕ ПРЕДСТАВЛЯЮТ НИКАКОЙ УГРОЗЫ (!) ДЛЯ ПРОШЛОЙ и СУЩЕСТВУЮЩЕЙ ВЛАСТИ! И это подтверждается их постоянными (НИЧЕГО НЕ ДАЮЩИМИ ХОРОШЕГО ДЛЯ БУКОВИНЦЕВ!) пиарными интервью и выступлениями на месном марионеточном телеканале "БУКОВИНА" - ВСЮ ЖИЗНЬ РУПОРЕ ЛЮБОЙ ВЛАСТИ!!! Вспомните, как пресмыкалась генеральный директор ТРК "БУКОВИНА" Годнюк Л. А. перед Папиевым, Гайничеру, Харабарой, Ковалем, Павлюком, П. Ванзуряком и другими регионаловскими сволочами. За её подлую собачью услужливость ей лично дважды вручил два ордена от Януковича Папиев на сессиях облсовета! А сегодня эта негодяйка рвётся в Народные депутаты Украины под флагом партии БПП! Правда хорошая компашка - Прокоп, Бабинская и подлая, циничная марионетка Годнюк.

    А мы ещё хочем, надеемся на что-то светлое и хорошее на Украине, когда к корыту власти рвутся такие, как ГОДНЮК и ЕЙ ПОДОБНЫЕ!.А способствуют этим подонкам ничем не лучшие Прокопы и Бабинские - грантоеды ненажоры!

   Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Г. Геков

18 грудня 2016 22:14