Буковина отримає чверть мільйона євро від Австрії - для розвитку місцевих громад. І це не фейк, як від Осачука

Буковина отримає чверть мільйона євро від Австрії - для розвитку місцевих громад. І це не фейк, як від Осачука

16.02.2017, 16:52

Півмільйона євро для підтримки розвитку сільських територій Чернівецької та Одеської областей виділяє Агентство розвитку Австрії та Програма розвитку Організації об’єднаних націй (ПРООН) в Україні.

Відповідний меморандум підписали сьогодні, 16 лютого, представник ПРООН, аташе посольства Австрійської республіки в Україні та обласна влада, передає кореспондент molbuk.ua.

Чернівецькій області виділяють рівно половину зазначеної суми – 250 тисяч євро, як пояснила Олена Рудич, спеціаліст з розвитку громад проекту.

"Проекти будуть впроваджуватись у трьох напрямках: енергоефективність у закладах освіти, підтримка економічних ініціатив місцевих громад, зокрема сільськогосподарських кооперативів і підтримка несільськогосподарських малих бізнесових ініціатив різного роду", - каже вона. 
Буковина отримає чверть мільйона євро від Австрії - для розвитку місцевих громад

Як пояснив аташе посольства Австрії в Україні Флоріан Кольфюрст, Чернівецьку та Одеську область обрали пілотними регіонами для реалізації цього проекту, оскільки сільська місцевість тут найгірше розвинута, порівняно з рештою областей України.

Щодо розподілу коштів, по 6,4 тисячі євро нададуть на одну громаду для впровадження енергоефективності в освітніх закладах, 20 тисяч – на підтримку кооперативу, який мають створити, і від 3 до 5 тисяч євро – для малих бізнес-ініціатив. 

Проект передбачає не лише фінансову підтримку ініціатив громад, а й навчання членів створених громадських організації у громадах щодо того, як розпоряджатися грантовими коштами і як залучати більше інвестицій для розвитку своєї громади. За фінансової підтримки Агентства розвитку Австрії буде охоплено більше 150 000 осіб, що проживають в обласних центрах, та принаймні 18 сіл, селищ та районів.

"Виділених коштів, звичайно, недостатньо, щоб почати велике серйозне виробництво, тому це лише інструмент спонукання, легенької підтримки. Але проект є надзвичайно важливим , адже у його рамках з’являться громадські організації, які будуть навчені, як використовувати грантові кошти. Європейський союз і у майбутньому виділятиме кошти у рамках різних програм, а на Буковині вже буде кому їх приймати", – пояснив почесний консул Австрії у Чернівцях Сергій Осачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчитель, який пожартував від імені Почесного консульства Австрії в Чернівцях, офіційно вибачився

Кіберполіція знайшла "жартівника", який обіцяв чернівчанам щомісяця по 60 євро доплати від Австрії

Як зазначив голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, проект стосується розвитку не лише новостворених об’єднаних територіальних громад, а і необ’єднаних.

Термін впровадження проекту – 18 місяців – до травня 2018 року, після чого громади звітуватимуть про результати. 

Джерело: molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Прошу вибачити, але фейк не від Осачука, а під Осачука – і це суттєво!

avatar

Спокійна

17 лютого 2017 10:52

Отримаєте, освоєте тоді і будете робити порівняння.

А відносно наявності коштів для суспільних потреб. Чому Фіщук не фінансує ремонту доріг із відрахувань митниці? А чи не на часі відповідним  структурам перевірити у якому банку зберігаються перераховані згідно Закону на рахунок ОДА кошти, на яких умовах і що із цього має не Фищук, а громада. Інформацію подати публічно.

avatar

Чернівчанин

18 лютого 2017 07:59

сергей просто нереализованній человек ...больной .

avatar

осачук

18 лютого 2017 13:06