Буковина не вражена корупцією: соціологія

Буковина не вражена корупцією: соціологія

06.02.2016, 21:41

За серпень-жовтень 2015 року ситуація з корупцією в Україні незначно, але погіршилася. Таким виявився результат соціологічного дослідження «Рівень сприйняття корупції бізнесом. Друга хвиля», яке провели Transparency International Україна,«PwC Україна та GfK Ukraine.

За результатами опитування, 52% бізнесменів вважають, що боротьба з корупцією залишається неефективною та потребує більш якісних змін, і лише 3,4% повністю задоволені змінами.

Проте наша область, на думку бізнесменів, не так піддається корупції, як інші регіони України. Буковина отримала третє місце, серед найменш корумпованих областей з результатом (-0,25), обігнати її змогли лише Луганщина та Хмельниччина. Однак розслаблятись не варто, адже Чернівецькій області, уже наступає на п’яти Тернопільщина, що посідає четверте місце.

Вона до речі, лише за пів року покращила свій результат із -0,72 до -0,38, а її влада залишається найменш корумпованою у всій державі. Тому навіть жителями Чернівечини із їхнім 4 місцем є чому вчитись у Тернопільщини.

Джерело: Буковинська округа

ua_gfk2

1