Будівництво по-чернівецьки. Майбутній спортзал у підвалі старовинного будинку не на жарт лякає його мешканців (ВІДЕО)

Будівництво по-чернівецьки. Майбутній спортзал у підвалі старовинного будинку не на жарт лякає його мешканців (ВІДЕО)

11.04.2017, 22:45

Мешканець будинку на Головній, 14, який зведено ще у 1880 році Сергій Бурлака шокований, такого він ще не бачив. Щоб залити бетон у підвал, власник не погребував пробити діру в стіні.

"Пробив стінку цю, і тут завозив бетон. Це було на тому тижні" -, каже Сергій Бурлака.

Не менше тутешніх жителів непокоїть сам факт, що ремонт в підвалі під їхнім будинком робиться тихцем – лише вночі та на вихідні. Люди сфотографували та зняли на відео ремонтні роботи. Те, що побачили у підвалі, шокувало не менше. Вони нажахані, що через таку роботу  їхній будинок може впасти, адже забудовник підкопав під фундаментом, тепер він повис у повітрі.

Наталя Кононенко, мешканка будинку: Як сказав теперішній власник, там має бути спортзал. 70 сантиметрів вниз десь вирито і фундамент висить. Мій чоловік особисто спускався. Я бачила чотири КАМАЗи. Вони вдень спускаються, набирають мішки і потім виносять. Фундамент не монолітний, з камінчиків, тобто, камінь один падає і всі решту сипляться.

Сергій Бурлака, мешканець: Він зроблений ще за Австрії і зараз підкоп , який зроблено, будинок може тріснути і завалитись. Вони завозять сюди бетон, сміття тут буквально у суботу стояло три КАМАЗи. На якій підставі? Коли запитали господаря, де документи, він не пред’явив документів.

Не могли зайти та перевірити ремонт у підвалі і чиновники. У відділі охорони архітектурної спадщини кажуть: усі роботи ведуться самовільно. Але запевняють, що зрушення є. Вони знайшли власника , який пообіцяв дозволити комісії перевірити, чи є шкода будинку, та оплатить роботу проектантів.

Олена Пушкова, начальник відділу охорони культурної спадщини міської ради: Нам неможливо було зайти на об’єкт. Двері були закриті. Ми заледве знайшли порушника, який виконує ці роботи. Там вже новий власник, ми склали протокол про адмінправопорушення. Новий власник виявився більш адекватний, пообіцяв, що самовільно роботи не продовжуватиме. Ми домовились , що має працювати проектно-кошторисна організація, яка має здійснювати контроль за цим ремонтом ,якщо він ще буде.

Тим часом, мешканці будинку вже викликали поліцію та писали у прокуратуру, однак результату  поки – жодного, роботи тривають.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

ларчик просто открывается . Один из жителей этого дома хотел выкупить подвалы . Получив отказ начал откровенную травлю собственника . Бизнес по Черновицки .

avatar

Сатана

12 квітня 2017 03:58