Будівництво ГЕС, захоплення земель та несанкціоновані сміттєзвалища – на Заставнівщині обговорили нагальні проблеми громади

Будівництво ГЕС, захоплення земель та несанкціоновані сміттєзвалища – на Заставнівщині обговорили нагальні проблеми громади

23.05.2017, 16:28

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ Чернівці Ірина Петрунько та Микола Малий зустрілися з громадою с.Репужинці Заставнівського району.

На зустріч, організовану місцевим активістом Петром Гуцканом та Григорієм Петруньком, завітали більше 60 мешканців села. Спільно з активістами селяни обговорили найважливіші проблеми громади та спільно шукали шляхи їх подолання.

Найактивніше селяни обговорювали будівництво ГЕС на Дністрі, проти якого громада одностайно виступила проти.

Крім того, люди підняли питання самозахоплення орендарями земель на місці пасовищ, через що місцеві мешканці не мають пасовищ для випасання худоби.

Також місцеві мешканці розповіли про несанкціоноване сміттєзвалище поблизу села, на яке звозять сміття з усього району, та забруднення Дністра пестицидами.

Окремо обговорили законність розміщення базової станції мобільного зв’язку на території села, оскільки мешканці страждають від опромінення нею. 

Щодо всіх озвучених проблем активісти РУХУ НОВИХ СИЛ вже почали розробляти можливі шляхи їх подолання та спільно з мешканцями с.Репужинці добиватимуться вирішення цих проблем.

Про це повідомляє РУХ НОВИХ СИЛ Чернівці

Світлина від РУХ НОВИХ СИЛ Чернівці.

Кількома днями раніше, РУХ НОВИХ СИЛ Чернівці провів практичні навчання зі студентами на тему об'єднання в громадські організаціі. Молодь- це наше майбутнє,- вони повинні знати своі права і вміти втілити в життя практичні навики.

 

1