Брила твердого снігу до крові розбила голову чернівчанці й дитині (оновлено)

Брила твердого снігу до крові розбила голову чернівчанці й дитині (оновлено)

28.12.2012, 00:43

"Дві години тому на моїх очах на жінку впала брила твердого снігу. Вона не знепритомніла, але кров на чолі була. Сніг упав з даху 41-ї школи на Шкільній вулиці. Поряд поліклініка, і кілька чоловіків віднесли постраждалу туди. З прогулянки ми поверталися вже по дорозі, на тротуар не наважувалися йти. Там реально небезпечне місце. Пласти снігу нависають і зараз". Про це повідомила Оксана Драчковська на своїй сторінці www.facebook.com.

28 грудня chas.cv.ua повідомив,  що близько 11 години брила снігу розбила дитині голову. "Бурульки та брили замерзлого снігу продовжують калічити чернівчан. Годину тому по вулиці Франка обвалилася брила снігу на дівчинку 14-ти років. Голова у дитини в крові. Зараз їй надають допомогу. Небезпечна ситуація й по вулиці Руській, Доброго та інших. Міські комунальні служби нічого не роблять навіть для того, щоб обгородити небезпечні місця".

Тим часом Чернівецька міська рада замість того, щоб  мобілізувати комунальні служби, оголосити у місті надзвичайни стан, фактично умила руки. Влада обмежилася зверненням, в якому закликала городян бути обережними та уважними!  Так ніби це від них залежить. Краще б порадили ходити у касках.  "У зв’язку із зміною погодних умов, розпочалося інтенсивне танення снігу. Це явище є небезпечним для громадян, оскільки можливе падіння снігових мас та бурульок з дахів будинків, що створює безпосередню небезпеку для здоров’я та є реальною загрозою життю людей, - оптимістично підбадьорила людей мерія. - Танучи, бурульки можуть ламатися та падати,— це небезпечно для пішоходів. Особливу небезпеку вони становлять у старих кварталах Чернівців, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. Міська рада звертається до всіх мешканців Чернівців із закликом бути обережними. А щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності — самим звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків. (Найбільше перейматися ліквідацією бурульок повинні ЖРЕПи. - BukNEWS). Окрім того, танутиме крига на водоймах міста. Просимо мешканців не виходити на льодовий покрив на річках та озерах. Пам’ятайте, ваша особиста безпека залежить, насамперед, від вас самих!"

Не вистачає тільки поради ходити у касках!!!

1